ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαγκάτσκις: "Όσο ήμουν στη Μακάμπι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια"

Μπαγκάτσκις: "Όσο ήμουν στη Μακάμπι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια"

Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις μίλησε σε λετονική ιστοσελίδα για το πέρασμά του από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, εξηγώντας πως δεν μπορούσε να κοιμηθεί λόγω της πίεσης που ένιωθε.

Μόλις πέντε μήνες έμεινε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Άιναρς Μπαγκάτσκις, ο οποίος δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στον πάγκο της ισραηλινής ομάδας. Το μπάχαλο που επικρατούσε άλλωστε στο εσωτερικό της ήταν τέτοιο που τον επηρέασε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αλλάξει την ιστορία της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι κακές επιλογές των ξένων το περσινό καλοκαίρι σε συνδυασμό με την έλλειψη κινήτρου σε πολλούς παίκτες, έφεραν την "ομάδα του λαού" στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην EuroLeague, αλλά και σε μία κάκιστη πορεία στο ισραηλινό πρωτάθλημα. Κάπως έτσι, είδε την πόρτα της εξόδου, αναζητώντας πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του -με την Ούνικς Καζάν να φημολογείται πως τον έχει στα υπ' όψιν για τη νέα σεζόν.

Μία περίπου εβδομάδες μετά την επισημοποίηση του "αντίο" από τη Μακάμπι , ο έμπειρος τεχνικός μίλησε σε λετονική ιστοσελίδα για όσα έζησε στο Τελ Αβίβ, εξηγώντας σε πρώτο χρόνο πως "πριν προπονήσεις τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πολύς κόσμος σού λέει πως θα είναι η κατάσταση, σε συμβουλεύει για το τι να κάνεις, πως αν συμπεριφερθείς, αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι να το ζήσεις από μέσα, δεν μπορείς να καταλάβεις πως είναι τα πράγματα".

Για να γίνει πιο συγκεκριμένος, λέγοντας: "Στους πέντε μήνες που εργάστηκα εκεί, υπήρχαν βράδια που δεν κοιμόμουν, βράδια που δεν μπορούσα να κλείσω τα μάτια μου, υπέφερα από αϋπνίες. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση, αλλά στην περίπτωση της Μακάμπι Τελ Αβίβ η πίεση είναι τεράστια και ασκείται από οποιονδήποτε ασχολείται με την ομάδα, ακόμη κι από τους οπαδούς της, στους δρόμους. Κάποιες φορές, ο κόσμος με έβλεπε από το παράθυρο του σπιτιού μου και άρχιζε να μου μιλάει για την ομάδα".

Όσο για τις δικές του ευθύνες; Ανέφερε πως "προσπάθησα να αναλύσω τι έκανα λάθος, που πήρα λανθασμένες αποφάσεις, αλλά στο τέλος κατάλαβα πως δεν έχω λόγο να μετανιώνω για κάτι. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να φέρω σταθερότητα στην ομάδα, πήρα εικόνες και εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στο μέλλον στη δουλειά μου", πριν καταλήξει συγκρίνοντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου:

"Θα έλεγα πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, θα μπορούσα να συγκρίνω τη δουλειά στη Μακάμπι με αυτή που θα έκανα σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ