ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίσσας: "Να καθαρίσουμε το μυαλό μας"

Μίσσας: "Να καθαρίσουμε το μυαλό μας"
EUROKINISSI

Ο Κώστας Μίσσας εξήγησε πώς η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε της Ζιρόνα και έδωσε το σύνθημα και για το παιχνίδι στην Ισπανία (11/1). Τι δήλωσε η Εβίνα Μάλτση...

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του EuroCup επιβλήθηκε της Ζιρόνα και ο Κώστας Μίσσας στάθηκε στην άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδας και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των νταμπλούχων Ελλάδας.

"Πρώτα από όλα γνωρίζαμε ότι η Ζιρόνα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Είναι μία ομάδα που σκοράρει 81 πόντους κατά μέσο όρο. Ο πρώτος μας στόχος είναι να παίξουμε καλή άμυνα και την φτάσαμε να έχει 60 πόντους. Αυτοί οι 21 πόντοι ήταν ο στόχος μας και τα καταφέραμε. Δεύτερον πιστεύαμε ότι έπρεπε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και κάναμε αυτό που έπρεπε. Τρίτον ήμασταν καλοί στο αμυντικό ριμπάουντ. Κάναμε πολύ καλή δουλειά εκεί. Νομίζω ότι κερδίσαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας και από το καθαρό μυαλό μας στην τέταρτη περίοδο. Στην τρίτη ήμασταν πίσω στο σκορ και δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην επίθεση. Αλλά η άμυνά μας κράτησε στο παιχνίδι, γιατί η Ζιρόνα θα μπορούσε να προηγηθεί ακόμα και με 10 με 12 πόντους. Αλλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οφείλω να πω ότι παίξαμε καλή άμυνα", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Τώρα πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση και να δουλέψουμε καλύτερα στο σουτ παρότι σήμερα. Αυτά είναι και τα κλειδιά για το παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα τους, όμως οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Η Εβίνα Μάλτση από την πλευρά των παικτριών του Ολυμπιακού δήλωσε πως "ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Τζιρόνα είναι μία πολύ καλή ομάδα και σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι εδώ. Πιστεύω ότι ήμασταν έτοιμες για να κερδίσουμε και δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε. Αυτό που μας έκανε καλό ήταν ότι ξεκινήσαμε καλά το πρώτο ημίχρονο και αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Οπότε πήραμε και ένα καλό προβάδισμα στο σκορ. Εννοείται ότι αυτό άλλαξε γιατί η Ζιρόνα αντέδρασε και έπαιξε πολύ καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο. Είναι κάτι αυτό που πρέπει να το δουλέψουμε. Εκεί θα είναι ένα πιο δύσκολο παιχνίδι. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, όπως εξάλλου οφείλει να συμβαίνει σε αυτήν την φάση του Eurocup, αλλά σήμερα πραγματικά πιστέψαμε στους εαυτούς μας και αποδείξαμε ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Οπότε έχουμε μία εβδομάδα για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμες, να διορθώσουμε τα λάθη μας και θα δούμε τι θα συμβεί στην Ζιρόνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ