ΜΠΑΣΚΕΤ

Μία "μάχη" έμεινε για Ισραήλ και Κροατία

ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES - ΑΡΗΣ (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, BASKET LEAGUE)
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES - ΑΡΗΣ (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, BASKET LEAGUE) (EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το Ισραήλ και η Κροατία πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Νέων Ανδρών. Μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη για το πρώτο, θρίαμβος επί των διοργανωτών για τη "χρβάτσκα".

Το Ισραήλ και η Κροατία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών που διεξάγεται στο Κέμνιτζ. Η θεωρητική υπεροχή των δύο ομάδων επιβεβαιώθηκε στην πράξη, με το Ισραήλ να παίρνει τη νίκη σε βάρος της Γαλλίας με εντυπωσιακό τρόπο.

Το +26 (83-57) επί των "μπλε" ήρθε με σχετική άνεση, αφού η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα ήδη από το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο υψηλός ρυθμός που επέβαλε η ομάδα του Αριέλ Μπέιτ Χαλάμι δεν βρήκε απάντηση από τη Γαλλία, η οποία "πλήρωσε" τα άσχημα ποσοστά που είχε στα σουτ εντός παιδιάς (19/63). Με 13/34 δίποντα και 6/29 τρίποντα ήταν αδύνατο να διεκδικήσει τη νίκη, άλλωστε.

Από την άλλη, η "χρβάτσκα" είδε τον Μάτε Κάλαϊτζιτς (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και τον Κρέζιμιρ Λιούμπισιτς (18 πόντοι με 9/12 δίποντα) να αναλαμβάνουν δράση στα δύσκολα και να την οδηγούν σε νίκη επί της Γερμανίας (69-61). Την ίδια ώρα, που ο Κάρλο Ολιάρεβιτς (7 ασίστ) έκανε σπουδαία δουλειά στο οργανωτικό κομμάτι, δεδομένου ότι έδωσε τις μισές τελικές πάσες της ομάδας του.

Θυμίζουμε ότι πέραν του τελικού με φόντο το χρυσό μετάλλιο, υπάρχει ένας ακόμη στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα . Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει τη Σουηδία το μεσημέρι της Κυριακής (22/7, 15:30) με τον νικητή να εξασφαλίζει την παραμονή του στην Α' Κατηγορία και τον ηττημένο να υποβιβάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ