ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεσίνα: "Τα προκριματικά θα έβγαζαν νόημα αν ήταν ποδόσφαιρο"

LONDON, ENGLAND - MAY 12:  Ettore Messina, Head Coach of CSKA Moscow gestures during the Turkish Airlines EuroLeague Final Four game 3rd and 4th place between CSKA Moscow v FC Barcelona Regal at O2 Arena on May 12, 2013 in London, United Kingdom.  (Photo by Luca Sgamellotti/EB via Getty Images)
LONDON, ENGLAND - MAY 12: Ettore Messina, Head Coach of CSKA Moscow gestures during the Turkish Airlines EuroLeague Final Four game 3rd and 4th place between CSKA Moscow v FC Barcelona Regal at O2 Arena on May 12, 2013 in London, United Kingdom. (Photo by Luca Sgamellotti/EB via Getty Images) EB VIA GETTY IMAGES

Ο τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, Έτορε Μεσίνα, δήλωσε ότι η απόφαση της FIBA να διοργανώσει προκριματικά θα είχε νόημα αν το μπάσκετ είχε στον κόσμο την ίδια απήχηση με το ποδόσφαιρο.

Το ζήτημα με τα "παράθυρα" που δημιούργησε η FIBA για να διεξαχθούν προκριματικά για το Μουντομπάσκετ του 2019 απασχολεί πλέον όλο τον μπασκετικό κόσμο. Η κόντρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ με την EuroLeague Basketball ξεφεύγει πλέον, με πολύ κόσμο να ρωτάται και να παίρνει θέση.

Ένας από αυτούς που ρωτήθηκε ήταν και ο τεχνικός της εθνικής Ιταλίας (και βοηθός προπονητή στους San Antonio Spurs), Έτορε Μεσίνα, ο οποίος με τον τρόπο του έδειξε ότι είναι αντίθετος με το νέο σύστημα.

" Μοιάζει με τον πόλεμο των φτωχών" δήλωσε αρχικά στην εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" o Ιταλός εκλέκτορας, συμπληρώνοντας στην συνέχεια: " Δεν μιλάμε για το ΝΒΑ, που η δύναμή και η απήχησή του είναι συγκρίσιμη με αυτή των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου. Σε κάποιες χώρες οι αγώνες των εθνικών ομάδων είναι πιο σημαντικοί από αυτούς των συλλόγων.

Τα "παράθυρα" αυτά θα είχαν νόημα αν οι εθνικές ομάδες στο μπάσκετ είχαν την ίδια απήχηση που έχουν αυτές του ποδοσφαίρου. Ο Μέσι ας πούμε δεν έχει πρόβλημα να μπει σε ένα αεροπλάνο, να περάσει τον ωκεανό και να αγωνιστεί για την Εθνική Αργεντινής. Μόνο το ΝΒΑ όμως έχει αυτή τη μοναδικότητα και απήχηση στον κόσμο του μπάσκετ".

Στο ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας ζητήθηκε και η άποψη του τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε, Μαουρίτσιο Τζεραρντίνι, ο οποίος δήλωσε σχετικά: " Η FIBA πηγαίνει στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κατευθύνονται οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι στην προσπάθειά τους να εξελιχθούν".

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πάντως, Τζιάνι Πετρούτσι, ήταν πιο συγκαταβατικός: " Δεν σκέφτομαι ότι θα υπάρξουν τιμωρίες. Δε μπορώ να πιστεψω πάντως ότι ο (ιδιοκτήτης της Μιλάνο) Αρμάνι, που είναι ένας εκ των χορηγών της Ιταλίας στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα αρνηθεί να δώσει την άδεια στους παίκτες του να αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες. Πιστεύω στην ευαισθησία του.

Είναι σαν τον πόλεμο των Ρόουζ (σ.σ γνωστή Αμερικανική ταινία που δύο γονείς παλεύουν για την κηδεμονία του παιδιού τους). Θα ζητήσω την παρέμβαση της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πρόκειται να παίξουμε τους αγώνες των προκριματικών με παίκτες που δεν θα συμμετάσχουν στο Μουντομπάσκετ. Που είναι ο ανταγωνισμός;. Η FIBA, όπως και η FIFA, θέλει να προβάλει περισσότερο τις εθνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ