ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεσίνα: "Ανησυχώ για την κατάσταση των Τζεντίλε και Χάκετ"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Έτορε Μεσίνα, δήλωσε σε Ιταλικό μέσο ότι τον ανησυχεί σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν στο καμπ της ομάδας οι Αλεσάντρο Τζεντίλε και Ντάνιελ Χάκετ ενόψει του φετινού Ευρωμπάσκετ.

Ο Έτορε Μεσίνα θα κάθεται στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας στο Ευρωμπάσκετ του 2017, στην προσπάθειά του να επαναφέρει τους "ατζούρι" στον δρόμο των επιτυχιών. Ενώ ωστόσο, στα χαρτιά, έχει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ στην ιστορία του Ιταλικού μπάσκετ, στην πραγματικότητα αισθάνεται προβληματισμό για κάποιους από τους διεθνείς παίκτες της ομάδας, κάτι που εξέφρασε και με δηλώσεις του στην Ιταλική εφημερίδα "II Corriere della Sera".

Όσο για το ποιοι παίκτες τον προβληματίζουν περισσότερο; Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε - που προπονείται μόνος του μετά την απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό - ο Ντάνιελ Χάκετ του Ολυμπιακού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα μέσα της σεζόν, και ο Αντρέα Μπαρνιάνι της Μπασκόνια, ο οποίος έχει πολλούς και συχνούς τραυματισμούς φέτος.

" Για το προσεχές Ευρωμπάσκετ με ανησυχεί πολύ η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι Μπαρνιάνι και Τζεντίλε" δήλωσε αρχικά ο Μεσίνα, για να συμπληρώσει στην συνέχεια: "Η Ιταλία πρέπει να είναι σκληρή και να έχει κίνητρο. Περιμένω καλά νέα και από τον Ντάνιελ Χάκετ. Ξέρω όμως ότι δεν θα είναι εύκολο να βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι τρεις τους ενόψει του Ευρωμπάσκετ έπειτα από μία δύσκολη σεζόν".

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ιταλίας και άμεσος βοηθός του Γκρεγκ Ποποβιτς στους Σαν Αντονιο Σπερς, ξεκαθάρισε ακόμα ότι με το σύστημα πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ να αλλάζει από τον Σεπτέμβριο και τις Εθνικές ομάδες να έχουν υποχρεώσεις στα μέσα της σεζόν, δεν θα μπορεί να κάθεται στον πάγκο της χώρας, εκτός αν του προταθεί να έρχεται μόνο τα καλοκαίρια. " Ο Popovich δεν θα με αφήσει να φεύγω από τους Σπερς για να προπονώ την Εθνική ομάδα" τόνισε ο Μεσίνα, πριν στο τέλος παραδεχθεί ότι η σκέψη να επιστρέψει στην Ευρώπη για να καθίσει στον πάγκο ενός συλλόγου υπάρχει στο μυαλό του σαν σενάριο: " Θα μπορούσα να επιστρέψω στην Ευρώπη, αλλά αν μου γινόταν κάποια πρόταση θα έπρεπε πρώτα να την συζητήσω με την γυναίκα μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ