ΜΠΑΣΚΕΤ

Με 4 χρόνια αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Σόνι Ουίμς!

Με 4 χρόνια αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Σόνι Ουίμς!
EUROLEAGUE

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ ο Σόνι Ουίμς τιμωρήθηκε με 4 χρόνια αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση της FIBA λόγω της αρνησής του πριν από 8 μήνες να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ!

Ήταν τέλη Ιανουαρίου όταν ο Σόνι Ουίμς, όντας ακόμα παίκτης της Μακάμπι, κατηγορήθηκε από την WADA ότι αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ . Σχεδόν 8 μήνες αργότερα - κι ενώ ο Αμερικανός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες - ήρθε και η τιμωρία του. Και είναι δυσβάσταχτη: 4 χρόνια αποκλεισμός από κάθε διοργάνωση της FIBA!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν δημοσιεύματα όλων των μεγάλων σάιτ στο Ισραήλ, που αναφέρουν ότι ο Αμερικανός δικάστηκε ερήμην του και τιμωρήθηκε. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι αν η τιμωρία μπει σε ισχύ, θα μπορεί πλέον να αγωνιστεί μόνο σε ομάδα του ΝΒΑ και της G-League!

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμωρία του Ουίμς θεωρείται ότι ξεκίνησε την ημέρα που αρνήθηκε να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ, δηλαδή από τον περασμένο Ιανουάριο. Δεδομένου πάντως ότι ο Αμερικανός είναι 31 χρονών, η τιμωρία αυτή λίγο-πολύ βάζει τέλος στην καριέρα του, αφού όταν ολοκληρωθεί, το 2021, θα είναι πλέον 35 χρονών. Εκτός βέβαια αν σε αυτό το διάστημα καταφέρει να βρει συμβόλαιο σε μία ομάδα του ΝΒΑ ή της G-League, προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Μένει τώρα να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια και αν ο Αμερικανός γκαρντ θα καταθέσει έφεση εναντίον της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ