ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαυροκεφαλίδης: Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ ή... Κίνα;

Μαυροκεφαλίδης: Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ ή... Κίνα;

Από τη στιγμή που αποδεσμεύτηκε από την ΑΕΚ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του αποτελεί η μεταγραφή στο εξωτερικό. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα για τον 32χρονο σέντερ, ο οποίος έχει τρεις δρόμους μπροστά του.

Η αποδέσμευσή του από την ΑΕΚ δεν θα λέγαμε πως ήταν... αναμενόμενη. Το κάθε άλλο, αφού πέρσι αποτέλεσε τον ηγέτη της "Ένωσης", αποτελώντας τον βασικότερο λόγο που έφτασε μέχρι την τρίτη θέση της Basket League -άσχετα, αν απουσίαζε στα παιχνίδια με τον Άρη.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν το "Α" και το "Ω" της ομάδας του, πλέον όμως είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 32χρονος σέντερ έχει ως μοναδική επιλογή το εξωτερικό, κάτι που έχει καταλάβει. Γι αυτό εξετάζει τα ενδεχόμενα που θα φέρνουν τη μεταγραφή που ψάχνει προκειμένου να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές του (σε ό,τι αφορά τις ομάδες) δεν είναι πολλές, αφού λίγες (ελάχιστες) έχουν κενά στο ρόστερ τους, μα πάνω απ όλα το... πορτοφόλι για να τον κάνουν δικό τους. Όπως και να έχει, αυτό που μοιάζει σαφές είναι ότι ο "Λου" θα εξετάσει πολύ προσεκτικά κάθε πρόταση που θα προκύψει. Δεν δίστασε μάλιστα να απορρίψει ήδη μια πρόταση που είχε (από την Μπεσίκτας), επειδή δεν τον ικανοποιούσε -αγωνιστικά κι οικονομικά.

Τουρκία ή Ισπανία;

Η Τουρκία παραμένει όμως μεταξύ των πιθανών προορισμών του, με τη Γαλατάσαραϊ να είναι το προσκήνιο. Το "διαζύγιο" με τον Νέναντ Κρσιτς ανακοινώθηκε , ο Εργκίν Αταμάν έχασε δεύτερο σέντερ μέσα σε μερικές εβδομάδες (σ.σ.: είχε προηγηθεί η τιμωρία του Στεφάν Λάσμε για χρήση ινδικής κάνναβης) και πλέον είναι υποχρεωμένος να ψάξει για παίκτη (παίκτες) στο "5". Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ προτάθηκε στην τουρκική ομάδα, η οποία είναι διατεθειμένη να "σπρώξει" περίπου 700.000 ευρώ για παίκτη που θα κάνει τη διαφορά -και θα "δέσει" με τον Άλεξ Τάιους- αλλά η αλήθεια είναι πως προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ. Κύριο χαρακτηριστικό; Η καλή άμυνα. Κάτι στο οποίο εκείνος δεν παίρνει... άριστα, όπως και να το κάνουμε.

Από την άλλη, η "La Opinion de Malaga" έβαλε το όνομά του στη λίστα του Τζουάν Πλάθα για τον παίκτη που θα "μπει στα παπούτσια" του Τρέβορ Εμπάκουε, ο οποίος "κόπηκε" στα ιατρικά από την Ουνικάχα Μάλαγα . Οι "πράσινοι" αναγκάστηκαν, κι αυτοί από το πουθενά, να βγουν στην αγορά αναζητώντας σέντερ. Οι δικές τους οικονομικές δυνατότητες φτάνουν μέχρι τα 450.00 ευρώ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποτελέσει πρόβλημα σε περίπτωση που προκριθεί η περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Βλέπετε, ο διεθνής σέντερ δεν θα έλεγε "όχι" σε μια πρόταση που θα έφτανε σε αυτά τα επίπεδα, αφού ο υψηλός ανταγωνισμός της Liga Endesa είναι κάτι που δεν τον αφήνει αδιάφορο. Ταυτόχρονα, στο ίδιο δημοσίευμα, η ισπανική ιστοσελίδα αναφέρει πως ο GM της, Κάρλος Χιμένεθ, ρώτησε τον εκπρόσωπο του MVP της ΑΕΚ, Κίκε Βιγιαλόμπος , για το status του παίκτη. Κάτι σημαίνει κι αυτό ενδεχομένως...

Από την άλλη βέβαια, κι εδώ φαίνεται πως ένας αθλητικός σέντερ είναι αυτό που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο προπονητής της ισπανικής ομάδας. Ο Χαμάντι ΕνΝτιαγέ (29, 2μ13) είναι μια από τις περιπτώσεις που έχουν προταθεί στην Ουνικάχα Μάλαγα, με τον Βιατσλέσαφ Κραφτσόφ να είναι κι αυτός στη λίστα.

Η έσχατη επιλογή

Αν τώρα, τίποτα από αυτά δεν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, μην αποκλείσετε την πιθανότητα η επόμενη ομάδα του "Λου" να είναι από την Ασία. Η Κίνα είναι η έσχατη επιλογή που υπάρχει, δεν παύει όμως να είναι επιλογή. Γι αυτό, αν στα... ευρωπαϊκά μέρη δεν βρει αυτό που θέλει, θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την Ασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ