ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαυροκεφαλίδης για Ερυθρό Αστέρα μέσω... Τουρκίας

Μαυροκεφαλίδης για Ερυθρό Αστέρα μέσω... Τουρκίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την υπογραφή νέας χορηγικής συμφωνίας με τουρκική στοιχηματική εταιρεία, ο Ερυθρός Αστέρας εξέφρασε επίσημο ενδιαφέρον για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Το Sport24.gr εξηγεί τι "παίζει" με τον 32χρονο σέντερ.

Η φετινή off season ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και περίεργη για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού κάνοντας αποθεραπεία για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος που είχε στο γόνατο -αιτία που τον κράτησε εκτός μάχης στο φινάλε της περσινής σεζόν.

Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε το απρόσμενο (;) τέλος με την ΑΕΚ, η οποία ενημέρωσε για τη λύση της συνεργασίας της με τον 32χρονο σέντερ, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας. Παρά τα αντιθέτως φημολογούμενα (περί προβλήματος στο γόνατο), ο Γιούρι Ζντοβτς εξήγησε στο Sport24.gr πως " ο Λουκάς αποφάσισε να αποχωρήσει επειδή δεν ήταν ευχαριστημένος και το σέβομαι αυτό, οπότε του εύχομαι τα καλύτερα στην καριέρα του".

Κάπως έτσι, έμεινε ελεύθερος αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Εν αρχή προέκυψε το ευρωπαϊκό δίλημμα , σύμφωνα με το οποίο οι επιλαχούσες ομάδες για να τον κάνουν δικό τους ήταν η Γαλατάσαραϊ κι η Ουνικάχα Μάλαγα. Στο βάθος υπήρχε η προοπτική της Κίνας, αλλά δίχως να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στην πορεία όμως τα δεδομένα άλλαξαν σημαντικά αφού η τουρκική ομάδα πήρε το "ναι" του Τίμπορ Πλάις , ο οποίος εξέπληξε άπαντες με την απόφασή του, την ώρα που η ομάδα του Τζοάν Πλάθα έδειξε προτίμηση σε παίκτες με αθλητικά προσόντα -κάτι που δεν βρίσκεται στο CV του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Γι αυτό, φτάσαμε στις 22 Σεπτεμβρίου με τον έμπειρο σέντερ να μην έχει βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Συνέχισε πάντως κανονικά το ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων έως ότου βρει την ομάδα που καλύπτει τα "θέλω" του, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κι αν τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μεταγραφική άπνοια, εσχάτως ο Ερυθρός Αστέρας ενημέρωσε την πλευρά του παίκτη για το ενδιαφέρον που υπάρχει προκειμένου να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Η ομάδα του Βελιγραδίου, που ακολουθεί σφικτή οικονομική πολιτική ελέω των οικονομικών προβλημάτων που προσπαθεί να διευθετήσει τα τελευταία χρόνια, υπέγραψε πριν από μερικές ημέρες χορηγική συμφωνία με τουρκική στοιχηματική εταιρεία.

Μία συμφωνία που ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, βοηθώντας την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να ανεβάσει λίγο το μπάτζετ της. Ήτοι, να έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στην αγορά έναν ακόμη σέντερ, αφού στο ρόστερ υπάρχει μόνο ο Όγκνιεν Κούζμιτς -με τον Μίλκο Μπιέλιτσα να βοηθάει κατά καιρούς.

" Η καθυστέρηση που είχαμε στην επάνδρωση είναι σχετική. Θα θέλαμε να έχουμε παραπάνω παίκτες, αλλά ακολουθήσαμε πιστά το μπάτζετ που είχαμε από τη διοίκηση. Θα θέλαμε να προσεγγίσουμε κάποιους παίκτες από εδώ και στο εξής, τώρα που υπάρχει αυτή η δυνατότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, την Τρίτη (20/9) κατά την επίσημη παρουσίαση της συμφωνίας με την τουρκική στοιχηματική εταιρεία.

Σε αυτό πάνω "πάτησαν" λοιπόν οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι εξέφρασαν το επίσημο ενδιαφέρον τους προς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 32χρονος σέντερ, που πέρσι εισέπραξε το ποσό των 600.000 ευρώ από την ΑΕΚ, γνωρίζει προφανώς πως δύσκολα θα φτάσει στα χέρια του πρόταση ανάλογου οικονομικού διαμετρήματος. Πλην όμως, το δέλεαρ της επιστροφής στην EuroLeague είναι σημαντικό και μπορεί να παίξει μείζονα ρόλο στη λήψη της απόφασής του -όπως επίσης το γεγονός ότι η αγωνιστική περίοδος ξεκινά σε δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ