ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαυροκεφαλίδης: "Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την ΕΟΚ"

Μαυροκεφαλίδης: "Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την ΕΟΚ"

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε σε λιθουανική ιστοσελίδα, απαντώντας -μεταξύ άλλων- στο ερώτημα γιατί απουσιάζει από την Εθνική Ανδρών. Ερώτηση που έφερε την "καυστική" απάντησή του. Διαβάστε τι είπε για την ΕΟΚ.

Μετά από ένα μήνα εξαιρετικής παρουσίας στη Λιέτουβος Ρίτας, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχει ήδη κερδίσει την εκτίμηση των δημοσιογράφων και των φιλάθλων της ομάδας. Ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στο Delfi.lt , όπου μίλησε για τον βαθμό προσαρμογής του στα δεδομένα της LKL και τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την πρώτη λιθουανική εμπειρία της καριέρας του. Δεν έμεινε βέβαια εκεί, αφού απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την απουσία του από τις κλήσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου, κάνοντας ευθεία επίθεση στην ΕΟΚ.

" Προσαρμόστηκα γρήγορα στις νέες συνθήκες, όλα εδώ είναι καλά για μένα: τόσο η ομάδα, όσο και η πόλη. Πέρα από αυτό, έχω παίξει σε συλλόγους όπου η πίεση ήταν πολύ μεγαλύτερη, οπότε ήταν εύκολο για μένα να αντιληφθώ τις καταστάσεις. Είμαι υπεύθυνος και ήξερα που ήρθα από την πρώτη στιγμή", ήταν η αρχική του τοποθέτηση, πριν έρθουν τα σχόλια για την ΕΟΚ.

Αυτή την άποψη δεν την έχω μόνο εγώ

Ο παίκτης της Λιέτουβος Ρίτας ρωτήθηκε γιατί δεν καλείται εδώ και χρόνια στην Εθνική Ανδρών, αποδίδοντας το γεγονός στην Ομοσπονδία: " Η σχέση μου με την ομοσπονδία είναι μπερδεμένη. Για την ακρίβεια, δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Πίστεψέ με, αυτή την άποψη δεν την έχω μόνο εγώ στην Ελλάδα. Στο παρελθόν είχαμε πολλά προβλήματα, μου συμπεριφέρθηκαν άσχημα και άδικα. Κάτι από το οποίο δεν κέρδισα ούτε εγώ ούτε αυτοί. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα", εξήγησε πριν ερωτηθεί για το αν περιμένει να ακούσει μία "συγγνώμη" για να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: " Δεν θα ζητήσουν ποτέ συγγνώμη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομοσπονδία πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς".

Πέραν αυτού, ρωτήθηκε για την περσινή του εμπειρία στο CBA: " Το πρωτάθλημα εκεί είναι πολύ διαφορετικά, ειδικά για όσου έχουν μάθει να παίζουν στην Ευρώπη. Είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Προσπαθούν να αντιγράψουν το ΝΒΑ, δίχως πολύ μεγάλη επιτυχία πάντως. Έχω μάθει να παίζω ομαδικά σε όλη μου τη ζωή, κι εκεί (στην Κίνα) μόνο έτσι δεν ήταν. Είχα έναν συμπαίκτη, ο οποίος δεν ήθελε να πασάρει ούτε στη διάρκεια της προθέρμανσης. Δεν μπορείς να φανταστείς τι συμβαίνει εκεί. Πέρα από αυτό, το να ζήσεις για λίγο στην Κίνα είναι μια τρομερή εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μία πολύ διαφορετική κουλτούρα, ανθρώπους από άλλο πολιτισμό. Ήταν πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό, ως εμπειρία. Οι Αμερικανοί, από την άλλη, δεν νοιάζονται για τίποτα, πάνε εκεί μόνο για να βγάλουν λεφτά".

Ενώ συνέχισε μιλώντας για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από το Βίλνιους τον τελευταίο μήνα: " Μου αρέσει η Λιθουανία, ως χώρα. Φυσικά υπάρχουν απομεινάρια της Σοβιετικής Ένωσης, που θυμίζουν κάτι από Ρωσία, αλλά είναι κάτι λογικό. Μου άρεσε η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας των ανθρώπων. Όχι όλων, αλλά οι περισσότεροι παίκτες στη Λιθουανία είναι σκληροί εργάτες. Δεν φοβούνται να περάσουν ώρες στο γήπεδο, κάνοντας προπόνηση".

Όσον αφορά στο... ποδόσφαιρο, εξήγησε ότι " τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας πάλεψαν για την πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά η Κροατία ήταν καλύτερη. Με το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά δεν ασχολούμαι, γιατί το σιχαίνομαι. Το έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ