ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαριάνοβιτς και Μιλουτίνοφ είπαν "όχι" στον Τζόρτζεβιτς

Μαριάνοβιτς και Μιλουτίνοφ είπαν "όχι" στον Τζόρτζεβιτς

Χωρίς τους Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ θα παραταχθεί η Σερβία στο Προολυμπιακό του Βελιγραδίου, αφού οι δύο παίκτες προτίμησαν να κοιτάξουν το επαγγελματικό τους μέλλον στο ΝΒΑ. Αμφίβολος ο Νέμανια Μπιέλιτσα. Έξαλλος ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Είκοσι ημέρες πριν την έναρξη του Προολυμπιακού, έγινε γνωστό πως η Σερβία θα στερηθεί των υπηρεσιών των Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο πρώτος αποφάσισε να πει "όχι" στο κάλεσμα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επειδή θέλει να διεκδικήσει νέο συμβόλαιο στο ΝΒΑ (σ.σ.: η free agency ξεκινά την 1η Ιουλίου), ενώ ο δεύτερος για να αγωνιστεί στο Summer League με τους Σαν Αντόνιο Σπερς!

"Έχω μείνει άφωνος", τόνισε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σε press conference που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (15/6) στη σερβική πρωτεύουσα, τονίζοντας πως " πριν από έξι ημέρες με ενημέρωσε για το θέμα ο Μιλουτίνοβ. Από την πλευρά του, ο Μαριάνοβιτς φρόντισε να μας το πει... χθες. Τι παραπάνω να πω εγώ; Έχω μείνει άφωνος από τη συμπεριφορά τους. Δεν γίνεται πριν ένα μήνα να δηλώνει πως θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ξαφνικά να μας ανακοινώνει κάτι τέτοιο. Δεν θα πω κάτι περισσότερο".

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, επεσήμανε πως " κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση. Η ομοσπονδία έχει τον δικό της τρόπο να πιέσει τους παίκτες για να δώσουν το "παρών", αλλά αυτό δεν θα λειτουργούσε θετικά είτε για εμάς είτε για τα παιδιά".

Όσο για τη θέση του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς; " Θεωρώ τιμή μου να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα. Δεν μπορώ να είμαι στο Προολυμπιακό, αλλά θέλω να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μίλησα με τον κόουτς Σάσα Τζόρτζεβιτς και τον ενημέρωσα για το πρόβλημα που μπορεί να είχα επαγγελματικά, αν ερχόμουν στην εθνική ομάδα από την πρώτη ημέρα", σχολίασε σχετικά.

Κάπως έτσι, η Σερβία θα έχει δύο ακόμη σημαντικές απουσίες στη θέση "5", την ώρα που εδώ και καιρό είναι γνωστό πως ο Όγκνιεν Κούζμιτς δεν θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Την ίδια ώρα, εξαιρετικά αμφίβολη είναι κι η συμμετοχή του Νέμανια Μπιέλιτσα, για ιατρικούς λόγους. Ο φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα μπορέσει να δώσει το "παρών" στο Προολυμπιακό, από την άλλη όμως θα είναι απόλυτα έτοιμος για το Ρίο, σε περίπτωση που οι "όρλοβι" πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντί αυτών, κλήθηκε άμεσα ο Βλάντιμιρ Στίματς, που φέτος φόρεσε τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Θυμίζουμε πως η Σερβία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ανγκόλα, το Πουέρτο Ρίκο, την Ιαπωνία, την Τσεχία και τη Λετονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ