ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύπελλο: Η διοργάνωση των εκπλήξεων σε όλη την Ευρώπη!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από την ΑΕΚ ήταν απλώς μία από τις “βόμβες” που έπεσαν στην μπασκετική Ευρώπη το περασμένο τριήμερο, αφού στις περισσότερες χώρες αναδείχθηκε Κυπελλούχος το αουτσάιντερ!

Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ υπήρξαν τόσα μαζεμένα “ανάποδα” αποτελέσματα σε τελικούς Κυπέλλου. Να είναι αυτό το δείγμα ότι το μπάσκετ αλλάζει; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη κυριάρχησαν οι εκπλήξεις.

Μία ματιά στο τι έγινε στην Γηραιά Ήπειρο το περασμένο τριήμερο αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι τα αναπάντεχα αποτελέσματα ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι νίκες των μπασκετικών Δαυίδ επί των αντίστοιχων Γολιάθ έφεραν μία ανάσα αλλαγής στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, με την Ελλάδα να είναι ανάμεσα στις χώρες που βίωσαν κάτι τέτοιο με την δίκαιη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού . Και στην υπόλοιπη Ευρώπη ωστόσο έγιναν σπουδαία παιχνίδια, με τις εκπλήξεις να έχουν τον πρώτο λόγο.

Με εξαίρεση την Λιθουανία , όπου αναδείχθηκε Κυπελλούχος η Ζαλγκίρις , και την Γαλλία, όπου το Κύπελλο κατέληξε για τρίτη σερί σεζόν στα χέρια της Μονακό , σε όλες τις υπόλοιπες χώρες συνέβη τουλάχιστον ένα αξιοσημείωτο γεγονός ή έκπληξη. Ιδού λοιπόν τι έγινε στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα:

Στην Ισπανία η (4η στην ACB) Μπαρτσελόνα των πολλών προβλημάτων κέρδισε την Ρεάλ . Σίγουρα είναι περίεργο να αποκαλέσει κάποιος αουτσάιντερ τους Καταλανούς, ωστόσο με βάση την εικόνα τους στο παρκέ μέχρι πρόσφατα αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα δεν ήταν ακριβώς δεδομένο ότι θα συμβεί.

Στην Γερμανία το Κύπελλο πήγε μεν στα χέρια του φαβορί, της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Μπάγερν Μονάχου, αλλά αυτό ήταν το πρώτο Κύπελλο για την ομάδα έπειτα από 50 χρόνια !

Στην Ιταλία to τρόπαιο κατέληξε στα χέρια της νεόπλουτης – αλλά άπειρης – Τορίνο , η οποία κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.

Στην Τουρκία η Αναντολού Εφές τίναξε την μπάνκα στον αέρα αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε στην φάση των “8” στον δρόμο για την κατάκτηση του 11ο Κυπέλλου της ιστορίας της.

Στην Σερβία η μισοδιαλυμένη Παρτιζάν έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα στον τελικό , στο πρώτο της Κύπελλο μετά το 2012.

Στο Ισραήλ η Χαποέλ Χολόν σόκαρε τη Μακάμπι χάρη σε καλάθι του Γκλεν Ράις , σε μία ακόμα ανατροπή δεδομένων.

Είναι σαφές ότι κάτι φάνηκε να αλλάζει σε όλη την Ευρώπη το τριήμερο που πέρασε. Το γεγονός εξάλλου ότι η Αναντολού Εφές, η Ζαλγκίρις και η Μπαρτσελόνα είναι οι μόνες ομάδες της EuroLeague που κατέκτησαν το σχετικό τρόπαιο σίγουρα κάτι δείχνει. Μένει να φανεί τώρα αν θα υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια και στα πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ