ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεκίνησε η Αδριατική Λίγκα

Ξεκίνησε η Αδριατική Λίγκα

Μέγκα Λεκς και Μπούτουσνοστ αναδείχθηκαν νικήτριες στους πρώτους αγώνες της φετινής Αδριατικής Λίγκας.

Η Λίγκα με την ίσως λιγότερη προβολή στην Ευρώπη ξεκίνησε. Ένα γεγονός που σίγουρα αποτελεί ειρωνεία δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η Αδριατική Λίγκα στέλνει συνεχώς παίκτες στο ΝΒΑ!

Η Τσεντεβίτα με την Μπούτουσνοστ και η Μέγκα Λεκς με τον Ολίμπια Λουμπλιάνας άνοιξαν την αυλαία της Λίγκας, προσφέροντας μπόλικο θέαμα στον κόσμο, αλλά και τρομερές σε εξέλιξη αναμετρήσεις. Στον πρώτο αγώνα, η Μπούτουσνοστ άλωσε την έδρα της Τσεντεβίτα κερδίζοντας με 80-70 μέσα στην Κροατία χάρη στους Νεμάνια Βράνιες (22 πόντοι) και Μάρκους Ουίλιαμς (12 πόντοι, 11 ασίστ). Για την Τσεντεβίτα ο γιος του Θρυλικού Τζον Στόκτον, ο Ντέιβιντ Στόκτον, είχε 26 πόντους και 4 ασίστ και ήταν ο μοναδικός παίκτης της ομάδας με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, η Μέγκα Λεκς επικράτησε έπειτα από αγώνα-Θρίλερ με 86-85 της Ολίμπια, που στο τέλος έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Το νέο μεγάλο αστέρι του Σέρβικου μπάσκετ, Ράντε Ζάγκορατς, ήταν ο ηγέτης της ομάδας του με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα, με τον Γάλλο Άλφα Καμπά να προσθέτει 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για την Ολίμπια ο Μπράντον Τζέφερσον είχε 21 πόντους και ο Νίκολα Γιάνκοβιτς 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ