ΜΠΑΣΚΕΤ

Κρστιτς: "Πιστεύω πως ο Μίλισιτς θα μπορούσε να δείρει τον Σχορτσανίτη"

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ) / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ - ΚΡΕΣΙΤΣ

(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ) / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ - ΚΡΕΣΙΤΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Εφτά χρόνια μετά τη σύρραξη στο ΟΑΚΑ και την επίθεση με καρέκλα κατά του Γιάννη Μπουρούση, ο Νέναντ Κρστιτς μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ, αλλά και πολλά ακόμη.

Έχουν περάσει εφτά χρόνια από το χειρότερο στιγμιότυπο της καριέρας του Νέναντ Κρστιτς. Την στιγμή που πέταξε καρέκλα στον Γιάννη Μπουρούση, εν μέσω γενικής σύρραξης στο ΟΑΚΑ, στη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας.

Ο βετεράνος σέντερ μίλησε στο Sport Klub για την καριέρα του και το εκείνο το "μαύρο" βράδυ στο ΟΑΚΑ, εξηγώντας πως ντρέπεται για τη συμπεριφορά του και το γεγονός ότι ξέφυγε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι τον διεθνή σέντερ. Δεν έμεινε βέβαια εκεί, αφού απάντησε ακόμη στο τι θεωρεί μεγαλύτερη αποτυχία και επιτυχία της καριέρας του, ανατρέχοντας στον χαμένο τελικό της EuroLeague το 2012 -τότε που ο Ολυμπιακός έκανε επική ανατροπή, που ολοκληρώθηκε με το buzzer beater του Γιώργου Πρίντεζη.

Σχολίασε ακόμη την παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις μεγαλύτερες επιτυχίες και αποτυχίες της καριέρας του: "Τίτλους δεν έχω πολλούς στην καριέρα μου (γελάει), αλλά τα δύο μετάλλια με την εθνική ομάδα είναι αυτά που ξεχωρίζω. Ανεξαρτήτως του τι έγινε το 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, νομίζω πως η ήττα που δεν θα ξεπεράσω ποτέ είναι αυτή από τον Ολυμπιακό στον τελικό της EuroLeague, το 2012. Είχαμε μόνο πέντε ήττες σε όλη τη χρονιά, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο στο τέλος".

Για το περιστατικό με τον Γιάννη Μπουρούση: "Δεν έχω δει ποτέ το βίντεο από αυτό, εκτός από εκείνο το απόγευμα που πήγα στο αστυνομικό τμήμα. Με εξαίρεση εκείνη την στιγμή, δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε. Δεν ήμουν μόνος σε όλο αυτό, αλλά σίγουρα ντρέπομαι για ό,τι έγινε".

Για το αν ο Ντάρκο Μίλισιτς θα μπορούσε να δείρει τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: "Ίσως, μετά τις προπονήσεις που έκανε στο kick boxing".

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ) / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ) / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Για τον προπονητή που τον επηρέασε περισσότερο: "Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς είναι ένας προπονητής που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καριέρα μου. Θα έλεγα επίσης τον Λόρενς Φρανκ που τον είχα στους Brooklyn Nets, μπορεί μαζί του να μην είχα τη μεγαλύτερη εξέλιξη και πρόοδο, αλλά μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου".

Για τη μετακίνηση του Μίλος Τεόντοσιτς στο ΝΒΑ: "Θα είναι καλά στο ΝΒΑ. Θέλει δουλειά σε κομμάτια όπως η ενδυνάμωση και η φυσική κατάσταση, αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν βρίσκεται στο Eurobasket. Έτσι κι αλλιώς στην καριέρα του μέχρι τώρα δεν βασίστηκε ποτέ στα αθλητικά του προσόντα, οπότε πιστεύω πως θα τα πάει καλά του χρόνου στο ΝΒΑ. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει την "έκρηξή" του, θα παίζει δίπλα στον Μπλέικ Γκρίφιν και τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν, κι ο Πάτρικ Μπέβερλι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης για να τον συμπληρώνει αμυντικά. Πιστεύω ότι ο "Τεό" θα είναι ο βασικός πλεϊμέικερ των Los Angeles Clippers".

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: "Μου αρέσει πολύ ως παίκτης, πέρσι ωρίμασε πολύ και πιστεύω πως είναι ένα είδος παίκτη υπό εξαφάνιση στην Ευρώπη. Είναι ένας κλασικός σέντερ, ψηλός, με μακριά χέρια, καλό άλμα και συνέπεια στην άμυνα και την αντιμετώπιση των πικ εν ρολ. Βλέπω πως έχει εξελιχθεί σημαντικά στην επίθεση, έχει πολύ καλή τεχνική και σουτάρει με συνέπεια από τα πέντε μέτρα. Φοβόμουν στην αρχή μην χαθεί γιατί πιστεύω ότι έφυγε πολύ νωρίς από την Παρτίζαν, αλλά δεν πήγαν έτσι τα πράγματα. Εξελίχθηκε σημαντικά, γι αυτό πιστεύω πως τώρα θα έχει θέση στο ΝΒΑ, ειδικά στους San Antonio Spurs. Θα είναι η καλύτερη ομάδα για εκείνον".

Για το αν σκέφτεται να γίνει προπονητής: "Όχι, με τίποτα -το λέω ξεκάθαρα. Έχει πολύ άγχος αυτή η δουλειά, κι η οικογένειά σου μπορεί να υποφέρει από αυτό. Θα ήθελα να μείνω στον χώρο από κάποιο πόστο, αλλά μόλις αποχώρησα από την δράση, οπότε δεν έχω σχεδιάσει ακόμη κάτι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ