ΜΠΑΣΚΕΤ

Κουτλουάι και Γκετσεβίτσιους γλίτωσαν από την επίθεση στο "Κεμάλ Ατατούρκ"

Κουτλουάι και Γκετσεβίτσιους γλίτωσαν από την επίθεση στο "Κεμάλ Ατατούρκ"

Οι Ιμπραΐμ Κουτλουάι και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους γλίτωσαν από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο "Κεμάλ Ατατούρκ" το βράδυ της Δευτέρας (28/6). Τι δήλωσαν οι δύο πρώην παίκτες των "αιωνίων".

Η επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο "Κεμάλ Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Δευτέρας (28/6) έχει σοκάρει όλο τον πλανήτη, αφού αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που αεροδρόμιο γίνεται στόχος των τρομοκρατών.

Στην επίθεση που έγινε στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο, ο Σεμπαστάν Μπελίν (πρώην παίκτης της Οστάνδης) γλίτωσε ως εκ θαύματος από την βομβιστική επίθεση , αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ιμπραΐμ Κουτλουάι να σταθεί τυχερός μέσα στην ατυχία τού να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την ώρα της επίθεσης. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Νταρουσάφακα (και πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) βρισκόταν στο "Κεμάλ Ατατούρκ" μαζί με την οικογένειά του, δίχως όμως να τραυματιστεί.

" Γυρνούσαμε από ταξίδι στο εξωτερικό. Ενώ μπαίναμε στο αεροδρόμιο, είδαμε να επικρατεί πανικός, αλλά δεν καταλάβαμε για ποιον λόγο. Περιμέναμε να δούμε τι συμβαίνει, αλλά μετά από λίγο φύγαμε έξω από το αεροδρόμιο μαζί με όλο τον κόσμο", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της "Hurriyet".

Δεν ήταν όμως ο μόνος που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε "πληρώσει" ακριβά το γεγονός της παρουσίας του στην Πόλη. Βλέπετε, κι ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη. Έχοντας παντρευτεί λίγες ημέρες νωρίτερα την εκλεκτή της καρδιάς του, θα ταξίδευε για τις Μαλδίβες μέσω Κωνσταντινούπολης. Για να αντέξει τις ώρες αναμονής λοιπόν, είχε αποφασίσει να μείνει σε ξενοδοχείο που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα μακριά από το "Κεμάλ Ατατούρκ". Παρεμπιπτόντως, η επίθεση στο αεροδρόμιο έγινε τέσσερις ώρες πριν αναχωρήσει η δική του πτήση, οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να βρισκόταν κι αυτός μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης.

" Έτυχε να πάρω εκείνη τη στιγμή τον αδερφό μου στο τηλέφωνο και εκείνος με ρώταγε αν είμαστε ασφαλείς. Δεν ήξερα καν για τι πράγμα μιλούσε. Δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Μετά από λίγο άνοιξα την τηλεόραση και είδα τι γινόταν. Τότε τα κατάλαβα όλα", ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως πρόσθεσε μάλιστα " αυτό το συμβάν επιβεβαιώνει πως η Τουρκία είναι μια ριψοκίνδυνη επιλογή. Δεν είναι το πιο ασφαλές μέρος στον πλανήτη. Πρέπει να το λαμβάνεις πάντοτε υπόψιν αυτό το πράγμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ