ΜΠΑΣΚΕΤ

Κομνηνός: "Στη EuroLeague μέσω του Champions League"

Κομνηνός: "Στη EuroLeague μέσω του Champions League"

O CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, δήλωσε πως παρά την κόντρα με την EuroLeague ο στόχος της FIBA είναι κάποια στιγμή να βρεθεί κοινό έδαφος και ίσως κάποιες ομάδες από το Champions League να αγωνιστούν στην Euroleague.

Ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, βρέθηκε στο Αβελίνο δίνοντας το παρόν στην αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με την Οστάνδη, μιλώντας μάλιστα στους Εκπροσώπους των ΜΜΕ, λέγοντας μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Και σίγουρα το πιο ενδιαφέρον ήταν αυτά που είπε για την σχέση της EuroLeague με την FIBA.

" Καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι πολύπλοκη, αλλά ο δικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική Λίγκα. Για να γίνει όμως αυτό είναι βασικό να ικανοποιήσουμε την επιθυμία αρκετών ομάδων: Να επιτρέψουμε σε μερικές ομάδες του Champions League να πάρουν με κάποιο τρόπο την πρόκριση στην EuroLeague. Αυτό που μας νοιάζει όμως προς το παρόν είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό περιβάλλον, επειδή η διοργάνωσή μας ήδη είναι αρκετά πετυχημένη όπως βλέπετε. Κάνουμε επενδύσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας, κάνουμε κινήσεις και πρέπει να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο" δήλωσε αρχικά ο Πατρίκ Κομνηνός, πριν σταθεί στην συνέχεια την διαφορά ανάμεσα στην EuroLeague και το Basketball Champions League:

" Η διαφορά μας είναι ο τρόπος που μπορεί κάποιος να πάρει μέρος στις διοργανώσεις μας. Οι ομάδες που συμμετέχουν στην δική μας Λίγκα αλλάζουν κάθε χρόνο, επειδή ο στόχος μας είναι να καλούμε τις καλύτερες ομάδες κάθε Εθνικού Πρωταθλήματος. Για μας αυτό είναι μία πρόκληση, επειδή κάθε χρόνο πρέπει να κάνουμε καινούριες συμφωνίες με νέες ομάδες, αλλά αυτό είναι και το νόημα του αθλητισμού. Να συγκεντρώνουμε τις ομάδες που πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στα Εθνικά τους Πρωταθλήματα. Στο ποδόσφαιρο ας πούμε, το Champions League δεν είναι μία κλειστή Λίγκα. Σίγουρα συμμετέχουν πολλές ίδιες ομάδες, αλλά μπορεί η οποιαδήποτε ομάδα να πάρει την πρόκριση. Η EuroLeague όμως είναι κλειστή Λίγκα, αφού οι 11 από τις 16 ομάδες είναι ίδιες κάθε χρόνο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ