ΜΠΑΣΚΕΤ

"Κόκκινο πανί" στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ ο Τζεντίλε

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η Χαπόελ Ιερουσαλήμ βρίσκεται ένα βήμα από ταπεινωτικό αποκλεισμό, με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να βρίσκεται στο επίκεντρο των παραπόνων και του εκνευρισμού. Η αδιαφορία, η χειρονομία που όξυνε την κατάσταση και τα νεύρα.

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται σε... εφιάλτη για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε. Όχι απαραίτητα δίχως δική του ευθύνη, αφού ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ παλεύει να ξαναβρεί τον εαυτό του , αυτή τη φορά στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ.

Αφού τα "έσπασε" με την Αρμάνι Μιλάνο, κι έφυγε κακήν κακώς από τον Παναθηναϊκό Superfoods, η επιλογή της ισραηλινής ομάδας ήταν η έσχατη λύση για να βρει αγωνιστικό ρυθμό και να είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της Ιταλίας για το EuroBasket. Όσο αισιόδοξος ήταν όμως, ελέω της παρουσίας του Σιμόνε Πιανιτζιάνι στον πάγκο των "κόκκινων", τόσο απεγνωσμένα αναζητά τη λύτρωση: την αποχώρηση από την ομάδα.

Το " Sports Walla " επικεντρώθηκε στην παρουσία του πρώην "πράσινου" αυτό το διάστημα, κι όσα (κατά κύριο λόγο άσχημα) συνοδεύουν τη θητεία του στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ. Από τον μικρό χρόνο συμμετοχής του και τα άσχημα νούμερά του, μέχρι την κακή πλέον σχέση με τους φίλους της ομάδας. Κάτι που εκφράστηκε κατά κύριο λόγο στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι (με την Ιρόνι Ναχαρίγια), όταν οι οπαδοί των "κόκκινων" περίμεναν τους παίκτες έξω από τα αποδυτήρια, για να τους αποδοκιμάσουν. Κι εκείνος απάντησε με χειρονομία, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κι εντός της ισραηλινής ομάδας, το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό για τον ίδιο. Κάτι που αποτυπώθηκε από τις (ανώνυμες) δηλώσεις που έκανε ένας εκ των παικτών της Χαπόελ Ιερουσαλήμ, εξηγώντας πως " έρχεται στις προπονήσεις κι έχει ύφος, λέει διάφορα πράγματα. Είναι απογοητευμένος από το γεγονός πως παίζει μόνο πέντε λεπτά. Εντός της ομάδας υπάρχουν δύο διαφορετικά στρατόπεδα, οι ξένοι κι οι γηγενείς. Πολλά "εγώ" είναι μέσα στην ομάδα, κι αυτό δεν βοηθάει την κατάσταση".

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως το κλίμα είναι τεταμένο. Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι απόψε (2/6) οι "κόκκινοι" θα παλέψουν να αποφύγουν την "σκούπα" από τον α' γύρο των playoffs. Μία ομάδα που πρόπερσι κατέκτησε τον τίτλο, κι έφτασε μέχρι τους περσινούς τελικούς, απειλείται με απουσία από την επόμενη φάση της post season. Κι ο Αλεσάντρο Τζεντίλε χαρακτηρίζεται ως μεγάλο μέρος του προβλήματος:

" Γιατί θέλαμε τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, όταν έχουμε στην ίδια θέση τον Τάρενς Κίνσεϊ; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήρθε για να τον αντικαταστήσει. Είναι ξεκάθαρο πως ο Αλεσάντρο δεν νιώθει καλά εδώ, δεν θέλει να βρίσκεται εδώ. Το έχει εκφράσει αρκετές φορές, φαίνεται κι από τη γλώσσα του σώματος, συμπεριφέρεται περίεργα", πρόσθεσε ο ίδιος παίκτης, πριν επισημάνει πως " η διοίκηση δεν ήθελε να γίνει η μεταγραφή, μάλλον φαίνεται ότι υπερίσχυσε η σχέση που έχει μαζί του ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι".

Για να καταλάβετε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπάρχει γενικότερα αρνητικό κλίμα εντός των αποδυτηρίων για τον 25χρονο γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος -να θυμίσουμε ότι- θα επιστρέψει το καλοκαίρι στην Αρμάνι Μιλάνο, μιας κι έχει ένα ακόμη χρόνο συμβολαίου με την ιταλική ομάδα. Η ουσία είναι πως το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από βαρύ για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε. Κι αν αυτό δεν τον απασχολεί ιδιαιτέρως, αφού σύντομα θα έρθει η ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, η ουσία δεν αλλάζει εδώ και μερικούς μήνες: η κατηφόρα συνεχίζεται δίχως σταματημό, με ανησυχητικούς ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ