ΜΠΑΣΚΕΤ

Καραΐσκος και Σωτηρίου "νίκησαν" τον Ραγιά

Καραΐσκος και Σωτηρίου "νίκησαν" τον Ραγιά

Ο Δημήτρης Καραΐσκος, ο Άρης Σωτηρίου και ο Θανάσης Ραγιάς εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Next Gen Game του Adidas EuroCamp στο Τρεβίζο, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Η δεύτερη μέρα του Adidas EuroCamp που διεξάγεται στο Τρεβίζο, παρουσία δεκάδων scouts και προπονητών του ΝΒΑ, είχε -μεταξύ άλλων- τον αγώνα των "μικρών", των παικτών δηλαδή που είναι γεννημένοι το 2001.

Το Next Gen Game μπορεί να μην έχει τη βαρύτητα των προπονήσεων και των φιλικών που δίνουν οι 97άρηδες, αλλά αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου τα εκκολαπτόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ να δείξουν τι μπορούν -δυνητικά- να καταφέρουν. Η Ελλάδα λοιπόν, είχε τριπλή εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με τους Δημήτρη Καραΐσκο (Προμηθέας Πατρών), Άρη Σωτηρίου (Δούκας) και Θανάση Ραγιά (Ίκαρος Καλλιθέας), οι οποίοι αγωνίστηκαν έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Οι δύο πρώτοι βρέθηκαν μάλιστα στην ίδια ομάδα κερδίζοντας το τρίτο ελληνόπουλο της παρέας (74-70), σε ένα παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό αλλά και αστοχία. Ο φόργουορντ/σέντερ του Προμηθέα Πατρών ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με το επιθετικό του ρεπερτόριο, ενώ ο φόργουορντ του Δούκα ξεχώρισε λόγω του μήκους και των αθλητικών προσόντων του. Όσο για τον γκαρντ του Ικάρου Καλλιθέας, έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής, ήταν κοντρολαρισμένος και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Αναλυτικά η στατιστική καταγραφή των πεπραγμένων τους:

Δημήτρης Καραΐσκος: 10 πόντοι με 5/9 δίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ

Άρης Σωτηρίου: 2 πόντοι με 1/3 δίποντα και 4 ριμπάουντ

Θανάσης Ραγιάς: 8 πόντοι με 4/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ

Από εκεί και πέρα, έγινε πλήρης αθλητική καταμέτρηση των τριών παικτών, όπως κι όλων όσων βρίσκονται στο Τρεβίζο. Τι έδειξε αυτή; Ο Δημήτρης Καραΐσκος είναι 2μ02.5 (με παπούτσια φτάνει στα 2μ05.5), ζυγίζει 98 κιλά και το άνοιγμα χεριών του φτάνει στα 213.5 εκατοστά. Ο Άρης Σωτηρίου είναι 1μ95 (φτάνει στα 1μ98 με παπούτσια), ζυγίζει 83.5 κιλά και το άνοιγμα χεριών του είναι 201.5 εκατοστά. Τέλος, ο Θανάσης Ραγιάς είναι 1μ89.5 (φτάνει στα 1μ93 με παπούτσια), ζυγίζει 79.5 κιλά και το άνοιγμα χεριών του είναι 198 εκατοστά.

Παρεμπιπτόντως, στο Τρεβίζο βρίσκονται μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ, όπως ο Αντρέι Κιριλένκο και ο Γκόραν Ντράγκιτς, ενώ ο Φώτης Κατσικάρης είναι αυτός που φέτος προπονεί τους "μικρούς" του Adidas EuroCamp.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ