ΜΠΑΣΚΕΤ

"Καμία εμπιστοσύνη στον Μπερτομέου"

"Καμία εμπιστοσύνη στον Μπερτομέου"

Ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Σιουτά, δήλωσε επίσημα ότι καταδικάζει τη στάση της EuroLeague και σκοπεύει να καλέσει κανονικά όλους τους παίκτες στα προκριματικά!

Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Χόρχε Γκαρμπαχόσα , ήταν η σειρά του προέδρου της γαλλικής Ομοσπονδίας να τονίσει με κάθε επισημότητα ότι στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 θα κληθούν κανονικά όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες, ανεξάρτητα από τη στάση της EuroLeague.

" Από το Νοέμβριο, η ομάδα της Γαλλίας θα βρεθεί σε ετοιμότητα για να πάρει μέρος στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και να διεκδικήσει επίσης της συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παρά τους περιορισμούς και τις ισχυρές δυσκολίες (για τη Γαλλία) του νέου διεθνούς ημερολογίου, παρά τη θέση της EuroLeague, την οποία καταδικάζουμε έντονα, να μην απελευθερώσει τους παίκτες που αγωνίζονται στις ομάδες της (13 Γάλλοι που προστίθενται στους 12 οι οποίοι παίζουν στο ΝΒΑ), παρά τη μεγάλη κι ανεπίλυτη σύγκρουση μεταξύ FIBA και της EuroLeague, πρέπει να είμαστε σε θέση ώστε να δημιουργήσουμε την πιο ανταγωνιστική ομάδα ώστε να προχωρήσουμε από αυτές τις πολύ επικίνδυνες φάσεις των προκριματικών", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας.

" Καλούμε την EuroLeague να θέσει στη διάθεση των Εθνικών Ομάδων τους παίκτες που ανήκουν στις ομάδες της. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι θα τους καλέσουμε για τα "Παράθυρα" του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Ζητάμε επίσης από την FIBA να διασφαλίσει την αθλητική δικαιοσύνη μεταξύ των χωρών για να επιτρέψει στη Γαλλία να υπερασπιστεί τις πιθανότητές που έχει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019 στην Κίνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, και την καλύτερη προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024", συμπλήρωσε.

" Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την 4η θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ των Εθνικών ομάδων των Ανδρών συμμετέχοντας σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις που θα γίνουν. Τονίζω, η FIBA ​​πρέπει να αναλάβει δράση προκειμένου να οδηγήσει το μπάσκετ προς την κορυφή και να μην μείνει παροπλισμένη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, η οποία προκαλείται κυρίως από την εταιρεία ΕCA (EuroLeague) την οποία καλούμε να λάβει υπόψιν της το γενικό συμφέρον του αθλήματός μας. Ακούω κριτική από διοικούντες, προπονητές και σημαντικούς παίκτες, συμφωνώ απόλυτα μαζί τους", κατέληξε ο Ζαν Πιέρ Σιουτά, που παράλληλα τόνισε: " Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Ζόρντι Μπερτομέου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ