ΜΠΑΣΚΕΤ

Και Αμερικανοί για την Ευρωλίγκα

Και Αμερικανοί για την Ευρωλίγκα

Μια αμερικάνικη εταιρεία στηρίζει την προσπάθεια της FIBA για τη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, που θα ονομάζεται Basketball Champions League. Τι συζητήθηκε στην συνάντηση που έγινε στην Ελβετία με τον Τζόρντι Μπερτομέου και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία της Euroleague στην οποία συμμετείχε ο Ολυμπιακός με τον Γ. Σκινδήλια

Εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων από την FIBA για το πρώτο ραντεβού με την αντιπροσωπεία της Ευρωλίγκας, που έγινε την Τρίτη στη Μίες της Ελβετίας, οι διεργασίες για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ συνεχίζονται σε γοργούς ρυθμούς.

Στην έδρα της διεθνούς ομοσπονδίας, ο Πάτρικ Μπάουμαν γενικός γραμματέας της FIBA υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της Euroleague, που βρέθηκε στην Ελβετία με επικεφαλής τον Τζόρντι Μπερτομέου και ακόμη τέσσερα από τα ισχυρότερα κλαμπ της διοργάνωσης: Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ (και όχι Μιλάνο, όπως αρχικά είχε ειπωθεί), Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακός (παρών ο αντιπρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ, Γ.Σκινδήλιας, για μια συζήτηση στην οποία συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των ισχυρότερων ομοσπονδιών στην Ευρώπη: Γ.Βασιλακόπουλος (Ελλάδα), Τζ.Πετρούτσι (Ιταλία), Λ.Λ.Σάεθ (Ισπανία), αλλά και ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ (Τουρκία).

Μια συζήτηση με κεντρικό θέμα την Ευρωλίγκα που θέλει να (συν)διοργανώσει η FIBA. Αναλύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία υπάρχει και μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία στο πλευρό της, εκπρόσωπος της οποίας παραβρέθηκε στο μίτινγκ. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο η FIBA έχει υποσχεθεί ένα ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες οι οποίοι θα έχουν σχεδόν πλήρη αυτονομία, μέσα όμως στην ομπρέλα της διεθνούς ομοσπονδίας.

Το οικονομικό είναι ένα σημαντικό θέμα. Όπως, βέβαια, είναι σημαντικά και τα "παράθυρα" μέσα στη σεζόν για την έναρξη προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων, εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων (Ευρωμπάσκετ, Παγκόσμιο Κύπελλο). Σύμφωνα με την απόφαση της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 έχουν οριστεί οι εξής ημερομηνίες στις οποίες θα διακόπτονται οι διοργανώσεις των συλλόγων:20-28/11/2017, 19-27/2/2018, 26/6-3/7 2018, 26/11-4/12 2018 και 18-26/2

Για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες οι ομάδες έχουν σοβαρές ενστάσεις, με κυριότερες αυτές που αφορούν Νοέμβριο και Φεβρουάριο, όπου υπάρχει φουλ-αγωνιστική δράση. Η αντιπροσωπεία της Ευρωλίγκας έκανε αρκετές ερωτήσεις στους ανθρώπους της FIBA και επιφυλάχθηκε για την τελική της απάντηση, αφού προέχει η ενημέρωση των υπόλοιπων κλαμπ της Euroleague...

Λιγο πριν αναχωρήσει για την Ελβετία, πάντως, ο Τζόρντι Μπερτομέου ήταν επιφυλακτικός. Θεώρησε, μάλιστα, ότι η FIBA δεν είναι τόσο ευέλικτη: "Ωστόσο, πάμε για να συζητήσουμε. Πάντα είναι καλό να συζητάς. Και φυσικά θα μας δοθεί μια πρώτη επίσημη ενημέρωση για το σχέδιο της FIBA, για το οποίο πάντως τα κλαμπ της Ευρωλίγκας έχουν ήδη πάρει αρνητική θέση".

Η συνέχεια αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα μέσω επίσημης ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρεται μάλιστα και το όνομα της νέας διοργάνωσης. Ποιο είναι αυτό; Basketball Champions League, με τα αποκαλυπτήρια του logo να ακολουθούν.

Και Αμερικανοί για την Ευρωλίγκα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ