ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιβάνοβιτς: Από τα... αζήτητα της ΑΕΚ, ηγέτης στην Αδριατική Λίγκα

Ιβάνοβιτς: Από τα... αζήτητα της ΑΕΚ, ηγέτης στην Αδριατική Λίγκα
ABA-LIGA

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς δεν... έκανε στην ΑΕΚ. Στην Μπούντουτσνοστ όμως όχι απλά... κάνει, παρά είναι και ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

Όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Νίκολα Ιβάνοβιτς στο καλοκαίρι του 2016 λίγοι ενθουσιάστηκαν. Αυτοί που παρακολουθούσαν βέβαια την Αδριατική Λίγκα πίστευαν ότι η ΑΕΚ είχε βρει... λαβράκι. Οι καταστάσεις όμως διέψευσαν όσους περίμεναν κάτι εξαιρετικό από τον Μαυροβούνιο γκαρντ.

Ο Ιβάνοβιτς ενσωματώθηκε καθυστερημένα πέρυσι στην προετοιμασία της ΑΕΚ λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Μαυροβουνίου για τα προκριματικά του Eurobasket, ενώ όταν ήρθε είχε πρόβλημα στο αριστερό χέρι. Όταν πάτησε επιτέλους παρκέ έπαθε διάστρεμμα και έμεινε άλλες τρεις εβδομάδες εκτός δράσης. Τελικά, έμελλε να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να παίξει μπάσκετ τον Δεκέμβριο του 2016. Ήδη όμως η υπομονή της ΑΕΚ είχε αρχίσει να εξαντλείται.

Παίζοντας τους πρώτους δύο μήνες της σεζόν σχεδόν αποκλειστικά με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς στην θέση του πόιντ γκαρντ και με τον Ιβάνοβιτς να ψάχνεται μετά τον τραυματισμό του, στην ΑΕΚ αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να περιμένουν να βρει ρυθμό ο Μαυροβούνιος. Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν τον έστειλαν δανεικό στην Κάπο Ντ' Ορλάντο και απέκτησαν τον βετεράνο Ντόνι ΜακΓκράθ. Ο Ιβάνοβιτς πρόλαβε να αγωνιστεί σε 11 αγώνες με την ΑΕΚ, αριθμώντας 6.5 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 3.2 ριμπάουντ μέσο όρο. Στην Ιταλία βέβαια τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.

ΑΠΟ ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ... ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ιβάνοβιτς: Από τα... αζήτητα της ΑΕΚ, ηγέτης στην Αδριατική Λίγκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πηγαίνοντας στην Κάπο Ντ' Ορλάντο ο Ιβάνοβιτς βρήκε αυτά που του έλειπαν στην ΑΕΚ: Χρόνο συμμετοχής και εμπιστοσύνη. Και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν, αφού πήρε μέρος σε 19 αγώνες, έχοντας 12.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 37.7% στα τρίποντα σε 30 λεπτά συμμετοχής! Είναι πιθανό να πίστεψε ότι αυτές οι εμφανίσεις του θα σήμαιναν ότι θα επέστρεφε στην ΑΕΚ, με την οποία είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2016. Στην “Ένωση” ωστόσο αποφάσισαν ότι δεν ταίριαζε στα πλάνα τους και τον άφησαν ελεύθερο, με τον 24χρονο γκαρντ να αποφασίζει να επιστρέψει στην Μπούντουτσνοστ. Και αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε.

Την φετινή σεζόν ο Ιβάνοβιτς έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες της ομάδας του, έχοντας 10.4 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ μέσο όρο στην VTB League και 14 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ μέσο όρο με 40.4% στα τρίποντα στο EuroCup. Στο τελευταίο παιχνίδι του μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπούντουτσνοστ με 18 πόντους στην σπουδαία νίκη με 92-86 επί του Ερυθρού Αστέρα .

Ιβάνοβιτς: Από τα... αζήτητα της ΑΕΚ, ηγέτης στην Αδριατική Λίγκα
ABA-LIGA

Λογικό είναι κάποιοι να αναρωτιούνται μήπως ο Ιβάνοβιτς κρίθηκε αυστηρά και – ίσως – βιαστικά πριν παρθεί η απόφαση να αποχωρήσει. Σίγουρα η εικόνα του πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν καλή, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε προλάβει να μείνει υγιής αρκετό καιρό για να προλάβει να βρει ρυθμό. Με την ΑΕΚ όμως να έχει ανάγκη από άμεση βοήθεια, ο Ιβάνοβιτς βρέθηκε αρχικά δανεικός στην Κάπο Ντ' Ορλάντο και τελικά... εκτός, παρά τις καλές του εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα, με την δικαιολογία ότι θα έκοβε τον δρόμο στον Δημήτρη Μωραϊτη, ο οποίος πάντως ακόμα δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που περίμενε ο κόσμος.

Ήταν δεδομένο όταν ήρθε ο Ιβάνοβιτς πως ήταν καλός παίκτης. Οποιοσδήποτε καταφέρνει στα 19 του χρόνια να γίνει βασικός πόιντ γκαρντ της πρωταθλήτριας ομάδας της χώρας του (Μπούντουτσνοστ) και, έστω καθ' υπερβολή, χαρακτηρίζεται “επόμενος Τεόντοσιτς” δεν γίνεται να ξέχασε το μπάσκετ. Μπορεί βέβαια απλώς να μην ταίριαζε στο στυλ της ΑΕΚ. Να ήταν – όπως του χρεωνόταν – αργός για πόιντ γκαρντ για τα δεδομένα της Stoiximan.gr Basket League και να μην μπορούσε να κάνει αυτά που απαιτούσε η “Ένωση” από αυτόν. Όπως και να έχει, η πορεία του δείχνει ότι μάλλον άξιζε καλύτερης αντιμετώπισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ