ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανία: Με καλύτερο παίκτη τον Κολόμ στα προκριματικά!

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το σάιτ της εφημερίδας "AS" προσπάθησε να δημιουργήσει το ρόστερ της Ισπανίας ενόψει των προκριματικών του Μουντομπάσκετ της FIBA αφήνοντας εκτός τους ΝΒΑερς και τους παίκτες της EuroLeague. Και το τελικό αποτέλεσμα μάλλον δεν ενθουσίασε.

Μπορείτε να φανταστείτε μία εθνική Ισπανίας χωρίς τους ΝΒΑερς και τους παίκτες της EuroLeague; Πόσο ανταγωνιστική θα ήταν; Σε αυτή την ερώτηση προσπάθησε να απαντήσει η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας "AS" και η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικό.

Με την FIBA και την EuroLeague να μην έχουν βρει ακόμα λύση σχετικά με τα "παράθυρα" της πρώτης, στην "AS" προσπάθησαν να ρίξουν μία ματιά στο πώς θα μοιάζει η ομάδα που θα παρατάξει η εθνική Ισπανίας στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ χωρίς τους ΝΒΑερς και τους παίκτες της EuroLeague. Και η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε πάρα πολύ για να βρει 24 παίκτες - όσους οφείλει να δηλώσει κάθε Ομοσπονδία πριν την έναρξη των αγώνων - που θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν την χώρα!

Με την δεξαμενή παικτών να είναι εξαιρετικά περιορισμένη, η "AS" υποχρεώθηκε να επιστρατεύσει αρκετούς βετεράνους που παίζουν πλέον σε μικρότερες ομάδες, καθώς και παίκτες που υπό διαφορετικές προϋποθέσεις μάλλον δεν θα περνούσαν ούτε... απέξω από την ομάδα.

Καλύτεροι παίκτες λοιπόν αυτής της "εναλλακτικής" Ισπανίας θα ήταν οι Κουίνο Κολόμ της Ούνικς Καζάν, Μπραντ Όλεσον της Μούρθια και Φραν Βάσκεθ της Τενερίφης, αν και αξίζει να αναφερθεί ότι ο τελευταίος έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από την εθνική ομάδα.

Ιδού η λίστα που δημοσίευσε η ASQ

Γκαρντ: Κουίνο Κόλομ (Ούνικς), Άλμπερτ Όλιβερ (Γκραν Κανάρια), Τοντρίγκο Σαν Μιγκέλ (Τενερίφη), Χάιμε Φερνάντεθ (Ανδόρα), Σέρχι Γκαρσία (Σαραγόσα), Τόμας Μπέλας (Σαραγόσα), Σέρχι Βιδάλ (Μπανταλόνα), Άλμπερτ Βεντούρα (Μπανταλόνα), Ντάτιο Μπριζουέλα (Εστουδιάντες), Άλεξ Λόπεθ (Σαν Πάμπλο Μπούργκος), Μπραντ Όλεσον (Μούρθια)

Φόργουορντ: Όριολ Πάουλι (Γκραν Κανάρια), Τσάβι Ραμπασέντα (Γκραν Κανάρια), Χαβιέ Μπεϊράν (Τενερίφη), Πέρε Τόμας (Μπιλμπάο), Νάτσο Λοβέτ (Ομπραντόιρο), Άλεξ Σουάρεθ (Σαραγόσα), Πάμπλο Αγκιλάρ (Γκραν Κανάρια), Χαβιέ Βέγκα (Σαν Πάμπλο Μπούργκος), Σέμπας Σάιθ (Σαν Πάμπλο Μπούργκος)

Σέντερ: Τσάβι Ρέι (Ανκαρα-Τουρκία), Φραν Βάσκεθ (Τενερίφη), Τσέμα Γκονζάλεθ (Φουενλαμπράδα), Βίκτορ Αρτεάγκα (Εστουδιάντες)

Η Ισπανία βρίσκεται στον Α' Όμιλο των προκριματικών, μαζί με την Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και την Λευκορωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ