ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισοφάρισε η Λιέτουβος με σούπερ Μαυροκεφαλίδη

Ισοφάρισε η Λιέτουβος με σούπερ Μαυροκεφαλίδη

Με οδηγό τον ασταμάτητο Λουκά Μαυροκεφαλίδη η Λιέτουβος Ρίτας νίκησε την Ζάλγκιρις και ισοφάρισε τη σειρά των λιθουανικών τελικών σε 1-1.

Η Λιέτουβος Ρίτας έδειξε στην Ζάλγκιρις Κάουνας ότι δεν θα έχει εύκολο έργο στους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος. Και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ένας από τους λόγους που θα συμβεί αυτό. Ο Έλληνας σέντερ έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του επί λιθουανικού εδάφους και οδήγησε τη Λιέτουβος στη νίκη επί της Ζάλγκιρις με 82-73 στον δεύτερο αγώνα των τελικών.

Ο Μαυροκεφαλίδης πέτυχε 24 πόντους με 8/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5/5 βολές, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ στα 27'59'' που πάτησε το παρκέ, όντας μαζί με τον Μπεν Μάντζεν (19 πόντοι) οι κορυφαίοι παίκτες των γηπεδούχων. Οι Μπράντον Ντέιβις (17 πόντοι, 7/9 δίποντα), Εντγκάρας Ουλάνοβας) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Ζάλγκιρις, η οποία είχε μόνο 3/18 τρίποντα και κυνηγούσε στο σκορ την Λιέτουβος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν προηγήθηκε σε κανένα σημείο μετά την πρώτη περίοδο, ωστόσο δεν άφησε ποτέ τους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ με μεγαλύτερη διαφορά από 7-8 πόντους. Μάλιστα, στο 34' η Ζάλγκιρις ισοφάρισε το σκορ 61-61, πριν δεχτεί ένα 5-0. Η Λιέτουβος κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα και να ισοφαρίσει έτσι τη σειρά σε 1-1.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 39-33, 57-55, 82-73.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ