ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ULEB στο πλευρό της FIBA

Tomas Van Den Spiegel, of CSKA Moscow basketball team, attends a training session at the Koeln Arena in Cologne, Germany, Monday, Oct. 9, 2006. Moscow will play matches against the U.S. basketball teams Philadelphia Sixers and Phoenix Suns and the European teams Maccabi Elite Tel Aviv on Tuesday and Wednesday at the Koeln Arena. (AP Photo/Michael Sohn)
Tomas Van Den Spiegel, of CSKA Moscow basketball team, attends a training session at the Koeln Arena in Cologne, Germany, Monday, Oct. 9, 2006. Moscow will play matches against the U.S. basketball teams Philadelphia Sixers and Phoenix Suns and the European teams Maccabi Elite Tel Aviv on Tuesday and Wednesday at the Koeln Arena. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Ο Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ ήταν σαφής, μιλώντας στην "AS" για το θέμα της κόντρας ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague, παίρνοντας το μέρος της πρώτης.

Η κόντρα της FIBA με την EuroLeague συνεχίζεται, με τον πρόεδρο της ένωσης ευρωπαϊκών λιγκών να τοποθετείται -μέσω συνέντευξης στην "AS"- και να παίρνει τη θέση της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο πρώην παίκτης των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης, Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, ηγείται της ULEB εδώ και μερικούς μήνες, τασσόμενος στο πλευρό της FIBA. Κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα.

" Δεν πρόκειται να παίξουμε στη διάρκεια των παραθύρων, γιατί αυτό είναι το καλύτερο για το μπάσκετ. Η Ευρώπη και η Κομισιόν πρέπει να αποφασίσουν και να παίξουν ρόλο γι αυτό το κομμάτι. Όλοι ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια συζητώντας τι θα γίνει", ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως "είμαι απογοητευμένος με την EuroLeague, με όλα αυτά που κάνει".

Τι εννοούσε με αυτό; " Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να αποδεχτούμε τα "παράθυρα" για τις εθνικές ομάδες. Δεν το κάνουμε όμως, με αποτέλεσμα να βάζουμε τους παίκτες σε μία πολύ σύνθετη κατάσταση, για την οποία δεν ευθύνονται", εξήγησε και πρόσθεσε πως " η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά αυτό το γεγονός".

AP Photo/Michael Sohn

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ