ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Σλοβενία βγάζει... στη σέντρα την Aba Liga

Η Σλοβενία βγάζει... στη σέντρα την Aba Liga

Η σλοβενική ομοσπονδία ενημέρωσε επίσημα τη FIBA ότι άρει την αναγνώριση προς την Aba Liga μετά την απόφασή της να δώσει τις δικές της ομάδας στην Euroleague. Στο πλευρό της FIBA η Σλοβενία, υπό τον φόβο κυρώσεων.

Από τη στιγμή που έγινε η πρώτη ομάδα που αποβλήθηκε (με κάθε επισημότητα) από το Eurobasket 2017 ελέω της παρουσίας της Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο Eurocup της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, η Σλοβενία ανέλαβε δράση. Αρχικά, ξεκαθάρισε πως τάσσεται στο πλευρό της FIBA , αφήνοντας κατά μέρους την Euroleague.

Το ουσιαστικό πρόβλημα που υπήρχε όμως ήταν άλλο: η Ολίμπια Λιουμπλιάνας κέρδισε την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια μέσω της Aba Liga, οπότε αυτό θα χρησιμοποιούσε ως άρμα μάχης για μία ακόμη φορά. Τι έκανε λοιπόν η σλοβενική ομοσπονδία; Ήρε την αναγνώρισή της προς την Αδριατική Λίγκα, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ωθήσει την ομάδα στο να πει "αντίο" και να επιστρέψει -για τα καλά- στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Έσπευσε μάλιστα να ενημερώσει με επίσημο έγγραφο τη FIBA πως δεν πρόκειται να δώσει ξανά ομάδα στην Aba Liga, με την Κροατία και τη Σερβία να κάνουν ενδεχομένως το ίδιο στο άμεσο μέλλον. Ο λόγος; Θέλουν να... ξεμπερδεύουν μαζί της υπό τον φόβο μαζικών κυρώσεων. Επόμενη κίνησή τους μάλιστα θα είναι η δημιουργία μίας νέας λίγκας που θα ελέγχεται από τις ίδιες τις ομοσπονδίες, άρα θα λειτουργεί με βάση τα δικά τους "θέλω" και κατ' επέκταση αυτά της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ