ΜΠΑΣΚΕΤ

Η "σφαλιάρα" και η ελπίδα λόγω Μαυροκεφαλίδη

Η "σφαλιάρα" και η ελπίδα λόγω Μαυροκεφαλίδη

Η Λιέτουβος Ρίτας ξεκίνησε με απογοητευτικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο λιθουανικό πρωτάθλημα, με τον Ρίμας Κουρτινάιτις να περιμένει πως και πως τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Το restart που έκανε το καλοκαίρι η Λιέτουβος Ρίτας ήταν σημαντικό, σε όλα τα επίπεδα. Από τη διοίκηση μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες, ο ιστορικός σύλλογος μπήκε σε μια νέα εποχή, η οποία πάντως δεν ξεκίνησε με τον ενδεδειγμένο τρόπο -εντός παρκέ. Κι αυτό γιατί στην πρεμιέρα της LKL ήρθε η βαριά εντός έδρας ήττα από τη Λιετκαμπέλις (97-81) για να προσγειώσει απότομα άπαντες.

Παρά τις σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις και τον άνεμο αλλαγής που πνέει στο Βίλνιους, προέκυψε η απότομη προσγείωση, με τον Ρίμας Κουρτινάιτις να επιχειρεί την άμεση ανασύνταξη. Σε αυτό θα συμβάλλει κι η ενσωμάτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στις προπονήσεις της ομάδας. Ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ έφτασε στη λιθουανική πόλη το μεσημέρι της Πέμπτης (28/9) και θα πιάσει άμεσα δουλειά με τη νέα του ομάδα, προκειμένου να μπει στο κλίμα.

Η συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος με τη Ντζούκιγια (30/9) είναι αμφίβολη, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Το βασικό για τον Ρίμας Κουρτινάιτις είναι να του δώσει χρόνο να μάθει πρόσωπα και πράγματα προκειμένου να τον ρίξει στη μάχη στο ντέρμπι που έπεται με τη Ζάλγκιρις, στις 8 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ