ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Σερβία έβαλε τέλος... στη φαγούρα

Η Σερβία έβαλε τέλος... στη φαγούρα

Η Σερβία είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο Νέων Ανδρών, ολοκληρώνοντας την ανομβρία έξι ετών. Επικράτησε στον τελικό της Ισπανίας, με 70-64 (video).

Στην κορυφή της Ευρώπης -σε επίπεδο Νέων Ανδρών- μετά από εφτά χρόνια βρίσκεται η Σερβία, που χθες (19/7) το βράδυ επικράτησε της Ισπανίας (70-64) στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Ιταλία. Οι "όρλοβι" είχαν το προβάδισμα στο φινάλε της αναμέτρησης, αλλά χρειάστηκαν το τυχερό καλάθι του Μάρκο Γκούντουριτς λίγο πριν το τέλος για να "κλειδώσουν" τη νίκη.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τη Σερβία βρέθηκε μάλιστα στην καλύτερη πεντάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μαζί με τον -συμπαίκτη του- Νίκολα Ρέμπιτς, τον Εμανουέλ Λεκόμτ (Βέλγιο), τον Εμιρκάν Κοσούτ (Τουρκία) και τον Χουάν Ερνανγκόμεζ (Ισπανία). Παρεμπιπτόντως, οι Τούρκοι ήταν αυτοί που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, αφού υπέταξαν στον μικρό τελικό τη Γαλλία με 84-74.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα κατετάγη στην 18η θέση, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη Β' Κατηγορία. Μαζί της δεν κατάφεραν να μείνουν στην Α' Κατηγορία η Πολωνία (14η), η Μεγάλη Βρετανία (15η), η Ρωσία (16η), η Κροατία (17η), η Βοσνία (19η) και η Βουλγαρία (20η). Έτσι, του χρόνου θα δούμε το εξής παράδοξο: οι ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη (Κροατία) και την τέταρτη θέση (Ελλάδα) του Παγκοσμίου Εφήβων της Κρήτης θα αγωνίζονται στη Β' Κατηγορία, ως Νέοι Άνδρες.

Η τελική κατάταξη

1. Σερβία

2. Ισπανία

3. Τουρκία

4. Γαλλία

5. Λετονία

6. Τσεχία

7. Λιθουανία

8. Βέλγιο

9. Ιταλία

10. Ισραήλ

11. Γερμανία

12. Ουκρανία

13. Σλοβενία

14. Πολωνία

15. Μεγάλη Βρετανία

16. Ρωσία

17. Κροατία

18. Ελλάδα

19. Βοσνία

20. Βουλγαρία

*Οι τελευταίες εφτά (7) ομάδες υποβιβάστηκαν στη Β' Κατηγορία

Οι καλύτερες φάσεις του τελικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ