ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Σερβία αποσύρθηκε από το Πανευρωπαϊκό Εφήβων της Τουρκίας

Η Σερβία αποσύρθηκε από το Πανευρωπαϊκό Εφήβων της Τουρκίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τεταμένη κατάσταση που υπάρχει στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος οδήγησε τη σερβική ομοσπονδία στην απόφαση να μην παρατάξει ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων της Σαμσούντας.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία έχει δημιουργήσει μια αρκετά τεταμένη ατμόσφαιρα στη γειτονική χώρα. Τα πράγματα δεν μοιάζουν πολύ ευχάριστα είτε για τους γηγενείς είτε για τους ξένους, με το Πανευρωπαϊκό Εφήβων της Σαμσούντας (από 30 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου) να είναι στον "αέρα".

Η ΕΟΚ έσπευσε μάλιστα πριν από μερικές ημέρες να εκφράσει τις ανησυχίες της για τη διοργάνωση μέσω επίσημης επιστολής προς τη FIBA . Από την ελληνική ομοσπονδία τόνιζαν μάλιστα με κάθε τρόπο ότι σε περίπτωση που δεν αλλάξει η χώρα διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού Εφήβων, δεν αποκλείεται να αποσύρει τη συμμετοχή της.

Την Πέμπτη (21/7) όμως έγινε γνωστή η πρώτη χώρα που αποφάσισε να μην συμμετάσχει λόγω των καταστάσεων που επικρατούν στη γειτονική χώρα.

Η Σερβία ανακοίνωσε επίσημα λοιπόν ότι δεν θα κατέβει στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων επειδή " λάβαμε υπ όψιν το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Με βάση όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, αποφασίσαμε πως δεν θα συμμετάσχουμε αφού η ασφάλεια των αθλητών και των μελών της αποστολής είναι πολύ πιο σημαντικά από τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, Ντράγκαν Τζίλας, επεσήμανε πως " ελπίζω η FIBA να αλλάξει την απόφασή της και να μην αφήσει να διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Εφήβων στην Τουρκία. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τους αθλητές και τους γονείς τους να είναι σε κατάσταση κινδύνου, γι αυτό λάβαμε τη συγκεκριμένη απόφαση να μην κατέβουμε στη διοργάνωση. Αναμένουμε με μεγάλη προσμονή την αντίδραση της FIBA Europe αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες".

Η πρώτη επίσημη αντίδραση είναι γεγονός λοιπόν, με τις εξελίξεις να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Εννιά ημέρες έμειναν άλλωστε μέχρι το πρώτο τζάμπολ στη Σαμσούντα, τη στιγμή που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η χώρα διεξαγωγής της διοργάνωσης λίγο πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Εφήβων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ