ΜΠΑΣΚΕΤ

Η νέα καριέρα του Σμόντις

Η νέα καριέρα του Σμόντις

Ο Ματίας Σμόντις επιστρέφει στην εθνική ομάδα της Σλοβενίας, για να προσφέρει από διαφορετικό πόστο. Αυτό του τεχνικού διευθυντή. Μαζί του, θέση στην ομοσπονδία παίρνει και ο Μάρκο Μίλιτς!

Οι συνεχόμενες αποτυχίες έχουν αναγκάσει την ομοσπονδία της Σλοβενίας να αναζητήσει τρόπους για να ξεφύγει η ομάδα από τη γενικότερη μετριότητα των τελευταίων ετών. Το μέλλον του Γιούρε Ζντοβτς στον πάγκο είναι αβέβαιο (έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν μπορούν να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις. Με την πρώτη να αφορά τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ένα πόστο που από εδώ και στο εξής ανήκει στον Ματίας Σμόντις! Ο βετεράνος άσος επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, από μία θέση που δεν γνωρίζει καλά, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Οι παραστάσεις που έχει και ο σεβασμός που εμπνέει άλλωστε είναι στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτησης.

" Ο Ματίας είναι ένας άνδρας με πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα του και σίγουρα η προσθήκη του στον πάγκο αποτελεί ένα πολύ μεγάλο "συν" για εμάς. Έχουμε μιλήσει, έχουμε πει κάποια πράγματα και δεν δείχνει διστακτικός. Περιμένουμε να διευθετήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες", ανέφερε για το θέμα ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας, Ματέι Έριαβετς.

Ο άλλοτε παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα είναι όμως η μοναδική προσθήκη στα παραγοντικά της ομοσπονδίας, αφού ο Μάρκο Μίλιτς είναι εφεξής ο υπεύθυνος για τις μικρές εθνικές ομάδες. Ο "αέρινος" πάουερ φόργουορντ, που έχει αγωνιστεί -μεταξύ άλλων και- στο ΝΒΑ, θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει υπ' ευθύνη του τη λειτουργία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Σλοβενίας στις μικρές ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ