ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μακάμπι δραπέτευσε από το Καζάν

Η Μακάμπι δραπέτευσε από το Καζάν

Η Μακάμπι είχε τον έλεγχο του ρυθμού, ανησύχησε στην 4η περίοδο από την αντίδραση της Ούνικς, αλλά στο τέλος... δραπέτευσε από το Καζάν με το "διπλό", επικρατώντας με 73-74. Ξεχώρισε ο Σμιθ (16π).

Για την 8η αγωνιστική της EuroLeague, η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε την Ούνικς Καζάν με σκορ 73-74, σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι έλεγαν τον ρυθμό του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην 4η περίοδο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πλέον, οι Ισραηλινοί έχουν ρεκόρ 4-4 και οι Ρώσοι 2-6.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Ντέβιν Σμιθ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ολοκλήρωσε το ματς όντας ο πρώτος σκόρερ της Μακάμπι με 16 πόντους (4/8δ, 2/7τρ), 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, δίνοντας μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα του όποτε χρειάστηκε.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε στα 41'' πριν το τέλος. Ο Ουίμς, με μία προσωπική ενέργεια, έφερε την Μακάμπι στο +4 (69-73). Ένα καλάθι το οποίο ουσιαστικά "σκότωσε" τους Ρώσους, οι οποίοι στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με τους Ισραηλινούς να χειρίζονται ακολούθως έξυπνα το προβάδισμα τους. Η Ούνικς ήταν πίσω στο σκορ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αντέδρασε στην 4η περίοδο παίρνοντας το προβάδισμα στο 35' (65-63), αλλά ακολούθως οι φιλοξενούμενοι χειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, φτάνοντας στην επικράτηση.

Ο αριθμός του αγώνα

Η αστοχία του Κιθ Λάνγκφορντ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μέτρησε 2/8 σουτ εντός παιδιάς, μετρώντας 1/4 δίποντα και 1/4 τρίποντα. Κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει ο φετινός πρώτος σκόρερ της EuroLeague.

Το ματς

Η Μακάμπι με τον "ζεστό" Ουίμς προηγήθηκε με σκορ 3-9 στο 4', ενώ ο Σμιθ με τρίποντο έφερε τους φιλοξενούμενους στο +9 (5-14) στο 5'. Οι Ισραηλινοί είχαν βρει τρομερό ρυθμό στο παιχνίδι τους, έβγαζαν άμυνες και έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, φτάνοντας στο +13 (12-25) στο 9', με το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου να "γράφει" 17-25.

Στην δεύτερη περίοδο, οι Λάντεσμπεργκ και Λάνγκφορντ, με συνεχόμενους πόντους, μείωσαν το σκορ σε 30-31, με τους γηπεδούχους να βελτιώνουν την εικόνα τους και να βρίσκουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Στο 17' ο Λάνγκφορντ έφερε το σκορ στα ίσα (35-35), ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Καϊμακόγλου διαμόρφωσε το 38-41 στο σκορ.

Η Μακάμπι συνέχισε να έχει ένα συνεχόμενο προβάδισμα στο σκορ στην τρίτη περίοδο, με τον "καυτό" Άιβερσον να είναι ασταμάτητος μέσα στην ρακέτα, σημειώνοντας σερί πόντους, "γράφοντας" το 46-51 στο σκορ στο 24'. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τους Ισραηλινούς να προηγούνται με 54-61, αξιοποιώντας στην επίθεση και τους Τσίρμπες και Σίλεϊ.

Στην τελευταία περίοδο, η Ούνικς Καζάν αντέδρασε, καταφέρνοντας να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ, με τον Βορόνοφ να "γράφει" το 65-63 στο 35'. Ακολούθως ο Οχαγιόν σημείωσε ένα μεγάλο τρίποντο, διαμορφώνοντας το 67-69 στο 37'. Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι συνεχώς κοντά στο σκορ. Στα 41'' πριν το τέλος, ο Ουίμς με ατομική ενέργεια έφερε στο +4 (69-73) την Μακάμπι, ένα καλάθι το οποίο ουσιαστικά "σκότωσε" τους γηπεδούχους, καθώς δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Στο τέλος το ματς πήγε στο παιχνίδι των βολών, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την νίκη με σκορ 73-74.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 38-41, 54-61, 73-74

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ