ΜΠΑΣΚΕΤ

Η FIBA θέλει να συναντήσει την Euroleague

BEIJING, CHINA - MARCH 07: (CHINA OUT) Baumann Patrick, secretary general of International Basketball Federation (FIBA), attends a press conference for 2019 FIBA Basketball World Cup Candidate Nation-China at Shangri-La Hotel on March 7, 2015 in Beijing, China., Image: 224135780, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, ChinaFotoPress
BEIJING, CHINA - MARCH 07: (CHINA OUT) Baumann Patrick, secretary general of International Basketball Federation (FIBA), attends a press conference for 2019 FIBA Basketball World Cup Candidate Nation-China at Shangri-La Hotel on March 7, 2015 in Beijing, China., Image: 224135780, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, ChinaFotoPress PROFIMEDIA, CHINAFOTOPRESS

Η FIBA ενημέρωσε για την πορεία των διαβουλεύσεων για τις τιμωρίες των ομοσπονδιών που τάσσονται στο πλευρό της Euroleague, δίχως να γίνεται αναφορά στην Ισπανία! Θα στείλει αίτημα για νέα συνάντηση με την Euroleague.

Λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα της Mundo Deportivo για αποκλεισμό της Ισπανίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο , η FIBA εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει όσα έγιναν το Σάββατο (23/4) στη σύσκεψη που διεξήχθη στα κεντρικά της γραφεία.

Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν αναφέρει σε κανένα σημείο της επίσημης ενημέρωσής της πως υπήρξε κάποιου είδους κύρωση σε βάρος της "φούρια ρόχα", τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα επαφή με την Euroleague προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να βρεθεί μία λύση στη μεταξύ τους κόντρα. Πέραν όλων των άλλων, αυτό που επίσης σχολιάζεται είναι πως θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για να σχολιαστούν και να αναλυθούν οι πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει κάθε μία εξ αυτών για να αποτραπεί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FIBA

" Μετά την απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της FIBA Europe στη συνάντηση που έγινε στο Παρίσι, η FIBA προέβη σε δική της σύσκεψη την 23η Απριλίου στα κεντρικά της γραφεία. Αφού ενημερώθηκε πλήρως για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να στηρίξει πλήρως την FIBA Europe σε όποια απόφαση κι αν πάρει. Μάλιστα αιτήθηκε νέας συνάντησης με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα και οι πρωτοβουλίες που μπορούν να παρθούν από κάθε μία εξ αυτών.

Η υλοποίηση των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο θα ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. Η εκτελεστική επιτροπή της FIBA θα καλέσει μάλιστα την Euroleague προκειμένου να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες στα κεντρικά της γραφεία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ