ΜΠΑΣΚΕΤ

Η απειλή του Μαυροβουνίου για τον Ράις

Η απειλή του Μαυροβουνίου για τον Ράις

Ο Ταϊρίς Ράις απέκτησε το 2013 διαβατήριο του Μαυροβουνίου. Το ότι το έχει ακόμα, οφείλεται σε μία συμφωνία μεταξύ της Ομοσπονδίας της χώρας και της Μπαρτσελόνα λίγο πριν από τον ημιτελικό του ισπανικού SuperCopa.

Μία άγνωστη ιστορία πίσω από το ευρωπαϊκό διαβατήριο που έχει αποκτήσει ο Ταϊρίς Ράις αποκάλυψε η “Mundo Deportivo”. O Αμερικανός γκαρντ της Μπαρτσελόνα απέκτησε την υπηκοότητα του Μαυροβουνίου το 2013, ωστόσο το γεγονός ότι το διατηρεί ακόμα -και αγωνίστηκε στο ισπανικό SuperCopa- οφείλεται σε μία συμφωνία που υπήρξε μεταξύ της νέας ομάδας του και της Ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου πριν από μερικές ημέρες.

Όπως αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα, μετά τη συνεχιζόμενη απουσία του Ράις από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Μαυροβουνίου την τελευταία τριετία (με αποκορύφωμα τους αγώνες της προκριματικής φάσης για το Ευρωμπάσκετ του 2017, όταν ο Αμερικανός προφασίστηκε ότι είναι τραυματίας), η Ομοσπονδία επικοινώνησε με τη Μπαρτσελόνα και απείλησε να ακυρώσει άμεσα το διαβατήριο του Αμερικανού, προκαλώντας αναταραχή στην καταλανική ομάδα.

Εφόσον οι Μαυροβούνιοι υλοποιούσαν την απειλή τους, ο Ράις θα έχανε αυτομάτως το ευρωπαϊκό διαβατήριο και δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στον ημιτελικό του SuperCopa με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εν τέλει, οι δύο πλευρές τα βρήκαν. Το Μαυροβούνιο απαίτησε ο Ράις να δώσει το “παρών” στην πρώτη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας το καλοκαίρι του 2017 (στις 20 Ιουλίου συγκεκριμένα) και η Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε να υπογράψει σχετικό έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται μάλιστα και ένα παχυλό πρόστιμο για την περίπτωση που ο Ράις δεν παραστεί.

Ο Ράις πήρε έτσι την άδεια να παίξει στον αγώνα με τη Ρεάλ και να την οδηγήσει στον τελικό του SuperCopa . Εκεί όπου βέβαια δεν έφτανε για να αποτρέψει την απρόσμενη -και βαριά- ήττα από την Γκραν Κανάρια ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ