ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Adidas έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Μπέντερ

Η Adidas έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Μπέντερ

Η διαμάχη του Ντράγκαν Μπέντερ με την κροατική ομοσπονδία πήρε επικές διαστάσεις το καλοκαίρι αφού η "χρβάτσκα" έθεσε εκτός εθνικής ομάδας τον κορυφαίο παίκτη της λόγω... παπουτσιών. Μετά από έξι μήνες, η Adidas έδωσε τη λύση (pic).

Η Κροατία διαθέτει μία από τις καλύτερες φουρνιές της ιστορίας της, αυτή των 97άρηδων. Αυτός που ξεχωρίζει δεν είναι άλλος από τον Ντράγκαν Μπέντερ, ο οποίος εδώ και μία τριετία φορά τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, πραγματοποιώντας φέτος τις πρώτες του εμφανίσεις με την "ομάδα του λαού" στην Euroleague.

Το όνομα του 18χρονου φόργουορντ είχε έρθει στο επίκεντρο της δημοσιότητας το καλοκαίρι για άλλο λόγο όμως, αρνητικό . Όχι απαραίτητα εξαιτίας του, αλλά επειδή η κροατική ομοσπονδία προτίμησε το εμπορικό κομμάτι από το αγωνιστικό. Για να σας θυμίσουμε λίγο τι είχε γίνει, θα σας πούμε εν συντομία πως ο ύψους 2μ12 παίκτης είχε τεθεί εκτός ομάδας επειδή δεν ήθελε να φορέσει τα παπούτσια της Jordan Brand, με την οποία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας η κροατική ομοσπονδία. Δεν ήθελε όχι επειδή είναι... περίεργος, αλλά επειδή στη μέση υπήρχε η Adidas, με την οποία έχει δεσμευτεί εγγράφως όσον αφορά τα αθλητικά προϊόντα που θα φορά -συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών.

Η Adidas έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Μπέντερ

η κροατική ομοσπονδία αποφάσισε να τον αφήσει εκτός ομάδας τόσο από το Παγκόσμιο όσο και από το Πανευρωπαϊκό Εφήβων, μη θέλοντας να ρισκάρει τη συμφωνία με την Jordan Brand. Τότε, ο ατζέντης του 18χρονου φόργουορντ, Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι , είχε μιλήσει στο Sport24.gr για όσα έγιναν τονίζοντας πως " ο Ντράγκαν έχει συμβόλαιο με την Adidas, το οποίο προφανώς δεν είναι διατεθειμένος να "σπάσει". Είναι θέμα της ομοσπονδίας πλέον. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες δε νομίζω να αλλάξει κάτι".

Πέρασαν περίπου έξι μήνες διεργασιών συζητήσεων και διαβουλεύσεων ανάμεσα στις τρεις πλευρές (παίκτης, χορηγός, ομοσπονδία) μέχρι να δώσει τη λύση η Adidas. Πως; Δημιούργησε ένα ζευγάρι παπούτσια αποκλειστικά για εκείνον, στα οποία δεν υπάρχει -εξωτερικά- το σήμα της. Αντ' αυτού υπάρχει ο αριθμός "3", που υποδηλώνει τις τρεις γραμμές - trademark της. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να βάλει τέλος στην υπόθεση, να καταρρίψει οποιαδήποτε αμφιβολία της "χρβάτσκα" και να τον ξαναδεί με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Δείτε το δημιούργημα της Adidas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ