ΜΠΑΣΚΕΤ

Γλυνιαδάκης: "Να παίζω για πολλά χρόνια ακόμα!"

Γλυνιαδάκης: "Να παίζω για πολλά χρόνια ακόμα!"

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" με τους Γιάννη Σταυρουλάκη, Χάρη Σταύρου για μια καριέρα γεμάτη... ταξίδια, την Εθνική και την περιπέτεια που ξεκινά στην Ελβετία.

Στην Ελβετία και πιο συγκεκριμένα στους Lions de Gevene βρήκε την επόμενη επαγγελματική του στέγη ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο οποίος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του.

Ο Χανιώτης σέντερ μίλησε:

Για την μεταγραφή του στους Lions de Geneve: "Είχα μιλήσει με διάφορες ομάδες. Η ομάδα μου θ' αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν ενώ ήταν η πρωταθλήτρια στην Ελβετία. Σε συνδυασμό με τον ρόλο που θα έχω, επέλεξα να συμφωνήσω. Ήταν όλο το πακέτο που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση".

Για τις πολλές ομάδες που έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό: "Είναι μια συνήθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ζήση για παράδειγμα που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο εξωτερικό. Μαζεύεις εμπειρίες".

Για το αν έχει μιλήσει με τους Κακιούζη, Διαμαντόπουλο που έχουν αγωνιστεί στην Ελβετία: "Δεν έχω μιλήσει με άλλα παιδιά. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα και δεν έχω προλάβει".

Για το επίπεδο το ελβετικού Πρωταθλήματος: "Ξέρω πως αγωνίζονται οι ελβετικές ομάδες καθώς έχω αντιμετωπίσει αρκετές σε φιλικά παιχνίδια. Το Πρωτάθλημα δεν έχει την ανάλογη προβολή αλλά προσπαθεί να ανέβει και νομίζω ότι βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο".

Για τα καλύτερα μέρη που έχει αγωνιστεί: "Η Γαλλία, η Λιθουανία και οι ΗΠΑ είναι τα καλύτερα μέρη που έχω μείνει για να παίξω μπάσκετ και σίγουρα ξεχωρίζουν σε σχέση με τα υπόλοιπα".

Για την προσπάθεια που έκανε στο ΝΒΑ με το Σιατλ: "Ήταν μια επιβράβευση. Είχα βάλει στόχο να παίξω στο ΝΒΑ, να βρεθώ ανάμεσα στους καλύτερους. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία αυτό που έζησα εκεί".

Για την επιμονή στο NBDL: "Για το πόσο θα μείνεις είναι οι σχέσεις σου με τις ομάδες του ΝΒΑ και οι… υποσχέσεις που δίνεις με την απόδοσή σου. Το ΝΒDL δεν είναι για πολύ καιρό. Είναι για ένα- δύο χρόνια, διαφορετικά αν δεν τα καταφέρεις σε αυτό το διάστημα, καλύτερα να γυρίσεις στην Ευρώπη".

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket: "Είμαι αισιόδοξος. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση το Eurobasket. Η πρώτη φάση είναι καθαρά για να περάσουμε αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τα ματς, ξεχωριστά και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στα νοκ άουτ. Είναι πολλές οι καλές ομάδες που συμμετέχουν".

Για το αν έχει απωθημένα από τη μέχρι τώρα καριέρα του: "Δεν έχω κανένα απωθημένο. Θέλω απλά να παίζω μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ και θέλω να το κάνω για πολλά χρόνια ακόμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ