ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιουβέντους, όπως λέμε ΠΑΟΚ

Γιουβέντους, όπως λέμε ΠΑΟΚ

Η Γιουβέντους (αντίπαλος της ΑΕΚ στο Basketball Champions League) πήρε το ντέρμπι με τη Λιέτουβος Ρίτας, δίχως να σκοράρει από τα 6μ75.

Μία εβδομάδα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αγώνα με την ΑΕΚ, για τα playoffs του Basketball Champions League, η Γιουβέντους πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στη Λιθουανία.

Οι "κόκκινοι" υπέταξαν τον μεγάλο τους αντίπαλο, που είχε για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου τον Ρίμας Κουρτινάιτις, με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Το εντυπωσιακό της ιστορίας βέβαια είναι άλλο, κι αφορά στο γεγονός πως οι παίκτες του Αντάνας Σιρέικα τα κατάφεραν δίχως να σκοράρουν από τα 6μ75. Όπως συνέβη στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη , έτσι κι απόψε (14/2) οι νικητές δεν βρήκαν τον στόχο από την περιφέρεια, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 0/10 τρίποντα.

Ακόμη κι έτσι όμως, πήραν τη νίκη - πρόκριση (87-84), με τους Βάινας Τσεπουκάιτις (21π., 7ριμπ.), Βάλντας Βασίλιους (12π.), Βιτάουτας Σούλσκις (21π.), Τζαμάρ Ντιγκς (14π.) και Γκίτις Σιρουταβίτσιους (12π.) να ξεχωρίζουν επιθετικά. Από την άλλη, οι Ντρου Γκόρντον (25π., 15ριμπ.) και Τζίμι Μπαρόν (16π.) έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά δεν έφταναν, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντέιβιντ Λόγκαν (8π., 7λαθ.) έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

Παρεμπιπτόντως, ο τελευταίος δύσκολα θα αποχωρήσει από τη λιθουανική ομάδα, παρά το έντονο ενδιαφέρον της Αβελίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ