ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιόβιτς, ο "Mr. Assist" του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Γιόβιτς, ο "Mr. Assist" του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Ο Στέφαν Γιόβιτς "έσπασε τα κοντέρ" το βράδυ της Δευτέρας (3/10) στην Αδριατική Λίγκα, με τις 16 ασίστ που μοίρασε στη νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Τσεντεβίτα. Κι όχι, αυτό δεν είναι το career high του (videos)

Όταν ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωνε τη διετή επέκταση του συμβολαίου του Στέφαν Γιόβιτς , δεν το έκανε τυχαία. Αφενός ήθελε να "δέσει" το πολυτιμότερο περιουσιακό του στοιχείο (μαζί με τον Λούκα Μίτροβιτς), αφετέρου να... κόψει την όρεξη σε όποιον ενδιαφερόμενο στόχευε στο επόμενο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει δίχως οικονομικό αντάλλαγμα.

Οι "ερυθρόλευκοι" στηρίζουν πολλά στην παρουσία του διεθνούς πλεϊμέικερ, ο οποίος την τελευταία διετία έκανε το ξεπέταγμά του, δικαιώνοντας όλους όσοι τον επέλεξαν το καλοκαίρι του 2014, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη Ραντνίτσκι. Το βράδυ της Δευτέρας (3/10) ο "Mr. Assist" του ευρωπαϊκού μπάσκετ προσέφερε μία ακόμη παράσταση υψηλού επιπέδου, αυτή τη φορά στην Αδριατική Λίγκα. Απέναντι στην Τσεντεβίτα (σε ένα υποτιθέμενο ντέρμπι, όπου η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επικράτησε με 88-64) το κοντέρ "έγραψε" 16 ασίστ. Πόσες έβγαλαν οι συμπαίκτες του; Μόλις 9.

Ποιος νοιάζεται όμως για τους υπόλοιπους, όταν ένας μόνο παίκτης έχει την ικανότητα να παρουσιάζεται τόσο συνεπής στο κομμάτι της δημιουργίας;

Αν περιμένετε πάντως να διαβάστε πως το "16" που κατέγραψε στη στατιστική του είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει, κάνετε λάθος. Πολύ απλά γιατί πριν από ένα χρόνο περίπου είχε φτάσει ακόμη ψηλότερα. Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Μπάγερν Μονάχου (στις 12.11.2015), εκεί όπου οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επικρατήσει εκτός έδρας με 90-79, μοίρασε 19 (!) ασίστ. Επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή με τις καλύτερες επιδόσεις της μιας βραδιάς , πιο μπροστά από τους Μάρκους Ουίλιαμς (17), Τομά Ερτέλ (15) και Τέιλορ Ρότσεστι (15).

Αν κοιτάξει μάλιστα κάποιος το Top 10 της EuroLeague, θα διαπιστώσει πως ο 26χρονος πόιντ γκαρντ βρίσκεται δις στην πρώτη δεκάδα, με τις 13 ασίστ που είχε μοιράσει πάλι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (στις 18.12.2015). Σε έναν αγώνα που είχε διεξαχθεί στο Βελιγράδι αυτή τη φορά.

Όνομα Ασίστ Αντίπαλος
Στέφαν Γιόβιτς 19 Μπάγερν Μονάχου
Μάρκους Ουίλιαμς 17 Γαλατάσαραϊ
Τομά Ερτέλ 15 Λιμόζ
Τομά Ερτέλ 15 Ρεάλ Μαδρίτης
Τέιλορ Ρότσεστι 15 Αναντολού Εφές
Τζον Λίνεχαν 15 Φενέρμπαχτσε
Μίλος Τεόντοσιτς 14 Ουνικάχα Μάλαγα
Θοδωρής Παπαλουκάς 14 Ορλεάν
Τάιους Έντνι 14 Ολυμπιακός
Στέφαν Γιόβιτς 13 Μπάγερν Μονάχου

Για όσους δεν έχουν διαπιστώσει ακόμη το μέγεθος του δημιουργού του ταλέντου, ιδού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ