ΜΠΑΣΚΕΤ

Φυλλορροεί το Basketball Champions League

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ EUROKINISSI SPORTS

Μετά την Ιταλία, ήταν η σειρά της Γαλλίας να ενημερώσει πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα δώσει ομάδες στο EuroCup -αντί για το Basketball Champions League. Διαβάστε τις λεπτομέρειες, όπως της έδωσε η "Equipe".

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αγωνιστική περίοδος, κι ήδη άρχουν αρχίσει να μαζεύονται ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που ενημερώνουν πως την επόμενη δεν πρόκειται να δώσουν ομάδες στο Basketball Champions League. Η Ιταλία έκανε την αρχή πριν από ένα μήνα , με τη Γαλλία να την ακολουθεί εσχάτως.

Όπως αποκαλύπτει η " Equipe ", οι ομάδες της LNB αποφάσισαν να πουν "όχι" στη διοργάνωση της FIBA για τη νέα σεζόν, προτιμώντας το EuroCup! Όπως επισημαίνεται, στην καθιερωμένη σύσκεψη κορυφής των ομάδων του γαλλικού πρωταθλήματος με τη λίγκα, που έγινε στο περιθώριο του Final Eight του Κυπέλλου, υπήρξε η ενημέρωση πως αυτές δεν είναι ικανοποιημένες από τη διοργάνωση της FIBA, θέλοντας να επιστρέψουν άμεσα σε αυτή της EuroLeague.

" Οι ομάδες αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους το πεπρωμένο τους. Ζήτησαν να μιλήσουν από κοινού με FIBA και EuroLeague για την επόμενη σεζόν, εξηγώντας πως δύο ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος θα επιστρέψουν στο EuroCup", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μαρσιάλ Μπεγιόν, πρόεδρος της Στρασμπούρ. Όπως εξηγείται μάλιστα στο δημοσίευμα της "Equipe", υπάρχει μεγάλη συσπείρωση στις γαλλικές ομάδες, οι οποίες είναι αποφασισμένες να αποχωρίσουν μαζικά από την LNB, σε περίπτωση που υπάρξει η οποιασδήποτε μορφής απειλή ή πίεση προς αυτές που θα προτιμήσουν το EuroCup.

Πλέον, αυτό που έχει σημασία είναι να αποφασιστεί ποιες θέσεις θα δίνουν το εισιτήριο για το EuroCup, κάτι που είναι προς συζήτηση το επόμενοι διάστημα.

Όσον αφορά την EuroLeague; " Θα είναι πιθανό να δούμε γαλλική ομάδα εκεί μόνο σε περίπτωση που αποφασιστεί η εξάπλωσή και η διεύρυνσή της, με περισσότερες ομάδες συνολικά", απάντησε ο "ισχυρός άνδρας" της Στρασμπούρ, η οποία θα παλέψει την Τετάρτη (22/2), να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Basketball Champions League, σε βάρος του Άρη, ο οποίος έχει ως παρακαταθήκη το +19 του αγώνα που έγινε στο Nick Galis Hall.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ