ΜΠΑΣΚΕΤ

Φουρνιέ: "Η FIBA είναι σκ...α"!

Φουρνιέ: "Η FIBA είναι σκ...α"!

Ο Εβάν Φουρνιέ ξεσπάθωσε σε συνέντευξή του εναντίον της FIBA όταν ρωτήθηκε την άποψή του για τα "παράθυρα", δηλώνοντας ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενδιαφέρεται μόνο να βγάλει χρήματα.

Ο Εβάν Φουρνιέ γενικώς δεν διστάζει να λέει - και να κάνει - αυτό που σκέφτεται. Το έδειξε αυτό εξάλλου και κατά τη διάρκεια του Eurobasket, όταν άρχισε να βρίζει τον Ιάπωνα διαιτητή σε έναν αγώνα με την Σλοβενία στην φάση των ομίλων . Φρόντισε λοιπόν να επιβεβαιώσει την φήμη του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "http://basket-infos.com".

Με την δημοσιογράφο που του πήρε την συνέντευξη να τον ρωτάει την άποψή του για τα "παράθυρα" της FIBA, o Γάλλος γκαρντ δεν σκέφτηκε και πολύ την απάντησή του: " Η FIBA είναι σκ...α! Απλώς θέλουν να βγάλουν χρήματα, τίποτα άλλο".

Ο Γάλλος είπε κι άλλα πράγματα βέβαια. Όπως ότι η Γαλλία θα έπρεπε κανονικά να προκριθεί στα προημιτελικά και πως το γεγονός ότι αυτό δεν συνέβη σημαίνει πως " πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ομάδα. Με την γενιά που έχουμε θα πρέπει να πετύχουμε κάτι με την ομάδα".

Στην συνέχεια εξήγησε γιατί κατέκτησε τον τίτλο στο Eurobasket η Σλοβενία, παρά το γεγονός ότι - όπως τόνισε - είχε χειρότερο ρόστερ από την Γαλλία: " Ήταν μία ομάδ σε αποστολή. Αν δεις το ρόστερ τους δεν ήταν καλύτεροι από εμάς. Και σίγουρα δεν ήταν καλύτεροι από τους Ισπανούς. Αυτοί οι τύποι όμως είχαν μία αποστολή, ήταν καλά προπονημένοι και ενωμένοι. Έπαιξαν πολύ σκληρά και όλοι είχαν τους ρόλους τους και διέπρεψαν σε αυτούς. Ήταν πιο πεινασμένοι".

Στο τέλος, δε, πέταξε και το "καρφί" του για την Γαλλία όταν ρωτήθηκε αν οι "τρικολόρ" δεν ήταν το ίδιο πεινασμένοι με τους Σλοβένους: " Δεν ήμασταν ενωμένοι. Δεν ήμασταν αρκετά πεινασμένοι. Δεν δείχναμε να βρισκόμαστε σε... αποστολή. Τέλος πάντως. Οι Σλοβένοι απλώς είχαν... κάτι. Ήταν η τελευταία διοργάνωση του Ντράγκιτς, γενικώς έκαναν θόρυβο. Όλο αυτό που έγινε με εμάς ξεκινάει από τους παίκτες, από την προετοιμασία που κάναμε, γενικώς όλα παίζουν ρόλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ