ΜΠΑΣΚΕΤ

Φοράει τα "ερυθρόλευκα" ο Κούζμιτς

Φοράει τα "ερυθρόλευκα" ο Κούζμιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς δεν κατάφερε να κερδίσει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, κι επιστρέφει στην Ευρώπη για να φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.

Μετά το αποτυχημένο αν μη τι άλλο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, ο Όγκνιεν Κούζμιτς έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Αφού προπονήθηκε εντατικά για ένα μήνα, συμμετείχε στο Summer League του Λας Βέγκας με τους Golden State Warriors, φιλοδοξώντας να κερδίσει ένα συμβόλαιο για το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα των περσινών πρωταθλητών δεν ήταν όμως τέτοιες που θα του εξασφάλιζαν συμφωνία με κάποια ομάδα του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη. Κι όπως αποκαλύπτει ο Τζόρτζε Μάτιτς, δημοσιογράφος της Novosti, ο 26χρονος σέντερ ήρθε ήδη σε συμφωνία με τον Ερυθρό Αστέρα. Μία εξέλιξη για την οποία σας είχε ενημερώσει το Sport24.gr από τις 5 Ιουνίου .

Με "τιτίβισμά" του τονίζει ότι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, κι έτσι ο Όγκνιεν Κούζμιτς θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα της σερβικής ομάδας, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην καριέρα του (!) στη χώρα του. Στο παρελθόν έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην έτερη πατρίδα του, τη Βοσνία, αλλά ουδέποτε έχει φορέσει τη φανέλα συλλόγου από τη Σερβία.

Θυμίζουμε πως την ίδια ώρα η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχει βάλει, επίσης, στο μάτι τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος θα δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Εξάλλου, με τον Παναθηναϊκό είχε 5.1 πόντους και 4.1 ριμπάουντ στα 13'47'' που βρισκόταν στο παρκέ κατά μέσο όρο στην Euroleague. Αποχώρησε μετά το τέλος της παρουσίας του "τριφυλλιού" στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού ούτως ή άλλως είχε "κοπεί" από το ρόστερ της Basket League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ