ΜΠΑΣΚΕΤ

Φήμες για αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από το Eurobasket 2017

Φήμες για αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από το Eurobasket 2017
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία που φέρνει την Εθνική ομάδα, μαζί με άλλα δεκατρία (13) αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, εκτός του Eurobasket 2017! Γιατί; Η FIBA κάνει πράξη την απειλή να τιμωρήσει όσες χώρες έδωσαν ομάδα/ες στην Euroleague για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αν επαληθευτεί η φημολογία που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες, τότε θα μιλάμε για... Αρμαγεδδώνα στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Κι αυτό γιατί μετά τη Σλοβενία, δεκατέσσερις (14) ακόμη χώρες φέρονται να αποκλείστηκαν από το Eurobasket 2017 κατόπιν σχετικής απόφασης της FIBA. Μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα! Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες που φέρονται (το επισημαίνουμε αφού πρόκειται για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) να δέχθηκαν την τιμωρία της FIBA είναι οι: Ισπανία, Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία, Σλοβενία και Πολωνία!

Όλα φυσικά αφορούν το γεγονός πως οι ομοσπονδίες των συγκεκριμένων χωρών δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις ομάδες τους να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της Euroleague. Η παγκόσμια ομοσπονδία εδώ και καιρό απειλούσε πως σε περίπτωση που αυτό το σκηνικό δεν αλλάξει, θα προβεί σε αποκλεισμούς. Απειλές που βέβαια έμοιαζαν δύσκολο να επιβεβαιωθούν. Κι όμως, αυτή τη στιγμή φέρεται να πάρθηκε η απόφαση για μαζικούς αποκλεισμούς σε αυτούς που τάχθηκαν στο πλευρό της Euroleague.

Τι σημαίνει βέβαια πως ο αποκλεισμός αφορά το Eurobasket 2017 και όχι το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ιουλίου; Προφανώς πως υπάρχει ο χρόνος για να λυθούν τα όποια προβλήματα κι αντεγκλίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ