ΜΠΑΣΚΕΤ

Επίδειξη δύναμης από τον Ερυθρό Αστέρα

Επίδειξη δύναμης από τον Ερυθρό Αστέρα
Κούζμιτς Ερυθρός Αστέρας

Εντυπωσιακός ήταν ο Ερυθρός Αστέρας στο Ζαντάρ κόντρα στην τοπική ομάδα για την Αδριατική Λίγκα, κερδίζοντας με τελικό σκορ 66-105 και κάνοντας το 3-0 στη διοργάνωση (VIDEO).

Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετρά ο Ερυθρός Αστέρας στην Αδριατική Λίγκα, έπειτα από την επιβλητική νίκη απέναντι στην κροατική Ζαντάρ με 66-105. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (23-23).Από τη δεύτερη όμως περίοδο η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έδειξε την ποιότητα και τη δυναμική της, πήγε στο αποδυτήρια με διαφορά 14 πόντων (35-49) και συνέχισε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης να διευρύνει το προβάδισμά της.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρκο Σιμόνοβιτς που πέτυχε 15 πόντους. Διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν όμως και άλλοι τέσσερις παίκτες, και συγκεκριμένα οι Νεμάνια Ντράγκουμπιτς (12), ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού Όγκνιεν Κούζμιτς (12) που σημειωτέον έκανε νταμπλ-νταμπλ καθώς μάζεψε και 10 ριμπάουντ, ο Μίλκο Μπιέλιτσα (11) και ο Μάρκο Γκούντουριτς (10).Από τους Κροάτες, που αντιμετωπίζοντας μια ομάδα Euroleauge βρίσκονταν αντικειμενικά σε δύσκολη θέση, ο μοναδικός που ξεχώρισε ήταν ο 22χρονος Σλοβένος Ίβαν Μαρίνκοβιτς που σκόραρε 17 πόντους.

Στο άλλο σπουδαίο παιχνίδι της ημέρας η Μπούντουσονστ από το Μαυροβούνιο επικράτησε εκτός έδρας της σέρβικης Μέγκα Λεκς με 85-81. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σουάντ Σέχοβιτς με 22 πόντους, ενώ ο Μάρκους Ουίλιαμς μπορεί να πέτυχε μόλις τρεις πόντους μοίρασε όμως και οκτώ ασίστ. Έτσι η ομάδα που προπονεί ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Βλάντο Στσεπάνοβιτς έκανε επίσης το 3/3 και έπιασε στην κορυφή τους "ερυθρόλευκους". Παρτίζαν και Τσιμπόνα, οι άλλες δύο ομάδες που παραμένουν αήττητες στη διοργάνωση, έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και συγκρούονται την Παρασκευή (7/10) στο Βελιγράδι.

Δείτε σε βίντεο τα highlights της αναμέτρησης Ζαντάρ - Ερυθρός Αστέρας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ