ΜΠΑΣΚΕΤ

Επέλεξαν Ρωσία οι Τουρκοι για το Ευρωμπάσκετ του 2017

Επέλεξαν Ρωσία οι Τουρκοι για το Ευρωμπάσκετ του 2017

Η FIBA ανακοίνωσε ότι η Τουρκία επέλεξε την Ρωσία για να βρεθούν παρέα στον ίδιο Όμιλο για το Ευρωμπάσκετ του 2017. Διαβάστε τις λεπτομέρειες, αλλά και πώς αλλάζουν πλέον τα δεδομένα ενόψει της κλήρωσης του Ευρωμπάσκετ την άλλη εβδομάδα.

Ο κύβος ερρίφθη. Η εκ των συνδιοργανωτών του Ευρωμπάσκετ του 2017 Τουρκία επέλεξε να έχει στον Όμιλό της την Ρωσία και πλέον είναι γνωστά τα 4 πρώτα ζευγάρια που θα συνυπάρξουν στους 4 Ομίλους της διοργάνωσης. Γιατί όμως έγινε αυτό; Ιδού η απάντηση.

Βάσει των νέο κανονισμών της FIBA, οι χώρες που συνδιοργανώνουν ένα Ευρωμπάσκετ πρέπει να επιλέξουν μία χώρα για να την φιλοξενήσουν και άρα να την έχουν στον Όμιλό τους, κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι αυτή η ομάδα εξαιρείται από την κλήρωση. Αυτό γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η πώληση των εισιτηρίων, με την διοργανώτρια χώρα να δεσμεύεται να βοηθήσει την "φιλοξενούμενη" χώρα σε αυτό τον τομέα. Με το Ευρωμπάσκετ του 2017 λοιπόν να συνδιοργανώνεται από 4 χώρες (Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία), οι 4 διοργανώτριες χώρες έπρεπε να ανακοινώσουν με την Ομοσπονδία ποιας χώρας θα συνεργαστούν. Και οι Τούρκοι επέλεξαν την Ρωσία, αφού κατά δήλωση των Προέδρων των Ομοσπονδιών τους οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές και θα εξασφαλίσουν γεμάτα γήπεδα. Ενδιαφέρον έχουν βέβαια και οι επιλογές των άλλων χωρών. Η Φινλανδία λοιπόν επέλεξε την Ισλανδία, το Ισραήλ την Λιθουανία και η Ρουμανία την Ουγγαρία.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες 8 ομάδες δεν θα μπουν στην κλήρωση της προσεχούς Τρίτης (22/11), αλλά και ότι είναι ήδη γνωστές οι δύο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου. Στην κληρωτίδα λοιπόν θα μπουν οι εναπομείνασες 16 ομάδες - με την Ελλάδα φυσικά να βρίσκεται ανάμεσά τους - χωρισμένες σε 4 γκρουπ δυναμικότητας. Όπως γίνεται βέβαια σαφές, η ταυτόχρονη παρουσία της Ρωσίας και της Τουρκίας στον Όμιλο της Κωνσταντινούπολης κάνει αυτόματα τον συγκεκριμένο Όμιλο τον πιο "ζόρικο" της διοργάνωσης, τόσο λόγω των ονομάτων, όσο και των ρόστερ των δύο ομάδων, την ίδια στιγμή που οι άλλοι τρεις Όμιλοι μοιάζουν σαφώς πιο προσιτοί.

Θυμίζουμε ότι στο Ευρωμπάσκετ του 2017 θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου ως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017. Στην διοργάνωση θα πάρουν μέρος 24 ομάδες χωρισμένες σε 4 Ομίλους των 6 ομάδων. Από κάθε Όμιλο θα προκριθούν οι 4 πρώτες ομάδες (σύνολο 16 ομάδες) και από αυτή την φάση κι έπειτα θα υπάρχουν μόνο νοκ άουτ αγώνες μέχρι και τον Τελικό. Οι 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση είναι οι εξής:

Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία, Βέλγιο, Γεωργία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Σερβία, Κροατία, Γερμανία, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Τσεχία, Αγγλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία, Ισπανία, Γαλλία, Λετονία, Ρωσία, Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ