ΜΠΑΣΚΕΤ

Εντυπωσιακός ο... Κοσοβάρος Ντόλμαν!

Εντυπωσιακός ο... Κοσοβάρος Ντόλμαν!

Η κίνηση του Τζάστιν Ντόλμαν να αποκτήσει διαβατήριο Κοσόβου προκειμένου να αγωνίζεται σαν κοινοτικός προκάλεσε σάλο στην Ισπανία ωστόσο ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα ήταν εντυπωσιακός κόντρα στην Εσθονία (VIDEO).

Ο Τζάστιν Ντόλμαν απέκτησε πρόσφατα διαβατήριο Κοσόβου ωστόσο οι Ισπανοί δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον Αμερικανό φόργουορντ της Μπαρτσελόνα να αγωνίζεται στη χώρα τους με αυτή την ιδιότητα.

Βλέπετε, οι Ίβηρες επιμένουν στην άρνησή τους να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου έπειτα από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το 2010, με δεδομένο ότι στα εδάφη τους υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας που ζητούν επιμόνως την διάλυση του Βασιλείου και τη δημιουργία Ομοσπονδίας.

Ο Ντόλμαν, λοιπόν, αγωνίστηκε στο φιλικό του Κοσόβου με την Εσθονία εκεί όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 74-64 ενώ ο ίδιος τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

"Είναι μια καλή ευκαιρία για εμένα προκειμένου να παραμένω σε αγωνιστική ετοιμότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να συμμετέχω σε μια διεθνή διοργάνωση ώστε να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τη νέα σεζόν" εξήγησε με δηλώσεις του στην εσθονική τηλεόραση μετά το τέλος του φιλικού.

Παρεμπιπτόντως, το Κόσοβο συμμετέχει στον Ε' όμιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017, μαζί με τη Σλοβενία, την Ουκρανία και τη Βουλγαρία. Από τους επτά ομίλους που δημιουργήθηκαν, στην τελική φάση θα προκριθούν οι πρώτοι από κάθε γκρουπ και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι.

Ο Τζάστιν Ντόλμαν κόντρα στην Εσθονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ