ΜΠΑΣΚΕΤ

Με την ίδια δωδεκάδα στο Ρίο η Κροατία

Με την ίδια δωδεκάδα στο Ρίο η Κροατία

Ο Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς αποφάσισε να πορευτεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους δώδεκα παίκτες που οδήγησαν την Κροατία στο Ρίο, μέσα από τη διαδικασία του Προολυμπιακού του Τορίνο.

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Οπότε γιατί να διαφοροποιήσει τη σύνθεση της Κροατίας ο Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς; Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "χρβάτσκα" ανακοίνωσε τους δώδεκα παίκτες που θα έχει μαζί του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενημερώνοντας πως δεν θα προβεί σε κάποια αλλαγή.

Η εμπιστοσύνη του προς τους παίκτες που άλωσαν το Τορίνο, οδηγώντας την Κροατία στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, είναι τέτοια άλλωστε που δεν αφήνει περιθώρια για αλλαγές, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες εντός των τοιχών. Οι παίκτες του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς "σκότωσαν" την Ιταλία στον τελικό του Τορίνο, μετά από εμφάνιση - έπος που πραγματοποίησαν σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Απέδειξαν, έτσι, πως δεν κουβαλούν πια την ταμπέλα των losers του ευρωπαϊκού μπάσκετ .

Πως έφτασαν ως εδώ; Η περσινή παταγώδης αποτυχία στο Eurobasket προκάλεσε τις αλυσιδωτές εξελίξεις.

Η πρώτη και κυριότερη έχει να κάνει με τον προπονητή αφού ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς αποφάσισε να αποχωρήσει, δίνοντας τη θέση του στον Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς. Οι προσπάθειες που έκαναν στη διάρκεια της χρονιάς οι Ντίνο Ράτζα και Ντράγκαν Τάρλατς να μεταπείσουν τον πρώην προπονητή της Λαμποράλ Κούτσα έπεσαν στο... κενό, κι έτσι προτιμήθηκε η λύση του αδερφού του "Μότσαρτ" του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Άντε Τόμιτς προτίμησε το φετινό καλοκαίρι να ξεκουραστεί, την ώρα που η "χρβάτσκα" αποφάσισε να μην αποταθεί σε κάποιον νατουραλιζέ παίκτη (Ντοντέι Ντρέιπερ ή Όλιβερ Λαφαγιέτ) για την ενίσχυσή της. Από την άλλη, ο Τζάστιν Χάμιλτον κλήθηκε μεν στην προετοιμασία αλλά είπε ευγενικά "όχι, ευχαριστώ" αφού θέλησε να επικεντρωθεί στο επαγγελματικό του μέλλον στο ΝΒΑ, όπου τελικά υπέγραψε στους Μπρούκλιν Νετς.

Η Κροατία "γέμισε" με "φρέσκο αίμα" αφού ο Μάρκο Αράποβιτς θα είναι παρών στο Τορίνο, με τους Ντάριο Σάριτς, Μάριο Χεζόνια και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να έχουν πάντα τον πρώτο λόγο σε ό,τι έχει να κάνει με τους πρωταγωνιστικούς ρόλου. Σε αυτά βάλτε και τους Ρόκο Λένι Ούκιτς και Κρούνοσλαβ Σιμόν από την παλιά φρουρά, κι έχετε τη βάση που θα κληθεί να κάνει... ένα βήμα μπροστά για τη "χρβάτσκα" σε αυτό το τουρνουά.

Αριθμός Φανέλας Όνομα Θέση
Νο4 Λούκα Μπάμπιτς Φόργουορντ
Νο5 Φίλιπ Κρούσλιν Γκαρντ
Νο6 Ροκ Στίπτσεβιτς Γκαρντ
Νο7 Κρούνοσλαβ Σιμόν Γκαρντ
Νο8 Μάριο Χεζόνια Γκαρντ
Νο9 Ντάριο Σάριτς Φόργουορντ
Νο10 Ρόκο Λένι Ούκιτς Γκαρντ
Νο12 Ντάρκο Πλάνινιτς Σέντερ
Νο14 Μίρο Μπιλάν Σέντερ
Νο23 Ζέλικο Σάκιτς Φόργουορντ
Νο35 Μάρκο Αράποβιτς Σέντερ
Νο41 Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς Γκαρντ

Προπονητής: Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ