ΜΠΑΣΚΕΤ

Εκτός Πανευρωπαϊκού οι Παίδες της Ρωσίας

Εκτός Πανευρωπαϊκού οι Παίδες της Ρωσίας

Οι πρώτες συνέπειες της κόντρας ανάμεσα σε FIBA και Ρωσία είναι ο αποκλεισμός της εθνικής παίδων της χώρας από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας, που ξεκινά την Πέμπτη (6/8). Διαβάστε τι έγινε τις τελευταίες ημέρες.

Θα μπορούσαμε να πούμε -έστω και με δόση υπερβολής- πως η FIBA βρίσκεται σε "πόλεμο" με τη Ρωσία. Εξ ου κι η επιστολή της παγκόσμιας ομοσπονδίας προς τη ρωσική με απειλή... αποκλεισμού της εθνικής ομάδας από το Eurobasket του Σεπτεμβρίου .

Η "αρκούδα" προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ενώ παράλληλα να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα, αλλά οι μέρες περνούν. Κι όσο δεν μπαίνει τέλος στη διαμάχη με τη FIBA, τόσο θα σφίγγει ο κλοιός. Η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε πως θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία στην... κατηγορούμενη χώρα, στην επικείμενη γενική συνέλευση που θα γίνει στο Τόκιο την επόμενη εβδομάδα (7 έως 9 Αυγούστου) . Παράλληλα όμως, φρόντισε να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα.

Πως; Απέκλεισε τη ρωσική ομάδα από το Πανευρωπαϊκό Παίδων, που ξεκινά την Πέμπτη (6/8) στο Κάουνας της Λιθουανίας. " Ενημερωθήκαμε για τον αποκλεισμό της Ρωσίας μόλις το απόγευμα της Δευτέρας", αποκάλυψε -μιλώντας την LKF- ο Τομ Ρίμκους, υπεύθυνος της διοργάνωσης στη Λιθουανία, για να προσθέσει πως " είναι κάτι που πάντως περιμέναμε. Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. Δεν ήταν, δηλαδή, ξαφνικό για εμάς όλο αυτό".

Από την πλευρά της πάντως, η Ρωσία δεν περίμενε πως θα γίνει πράξη η απειλή της FIBA . Ή, για να τα πούμε διαφορετικά, προσδοκούσε σε προσωρινή άφεση αμαρτιών, μέχρι τη γενική συνέλευση του Τόκιο. Κάτι που δεν έγινε, εν τέλει. " Μίλησα σήμερα (σ.σ.: χθες) με τον υπεύθυνο της ρωσικής αποστολής και μου είπε πως περίμενε να είναι διαφορετική η κατάληξη της υπόθεσης". Γι αυτό άλλωστε, η αποστολή της ομάδας ήταν έτοιμη να μπει στο αεροπλάνο το πρωί της Τρίτης (4/8).

" Όλα αυτά θα έχουν αλυσιδωτές εξελίξεις. Κυρίως για τις άλλες ομάδες. Είναι όμως κάτι για το οποίο, όπως είπα και νωρίτερα, ήμασταν προετοιμασμένοι. Θα βρούμε τη λύση και δεν θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στη διοργάνωση", πρόσθεσε ο Τομ Ρίμκους. Κι όταν λέει "λύση", δεν εννοεί την είσοδο άλλης ομάδας στο Πανευρωπαϊκό. Αυτό δεν είναι άλλωστε στο χέρι του, ούτε σε αυτό τη διοργανώτριας χώρας. Έτσι, το φετινό Πανευρωπαϊκό Παίδων θα πραγματοποιηθεί με μία ομάδα λιγότερη (ήτοι, δεκαπέντε στο σύνολο).

Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία βρισκόταν στον α' όμιλο μαζί με τις Τουρκία, Γερμανία και Αγγλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ