ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκαναν ταινία τον τελικό του 1972 οι Ρώσοι!

Έκαναν ταινία τον τελικό του 1972 οι Ρώσοι!

Ο ιστορικός τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972 επιστρέφει περίπου 45 χρόνια μετά! Σε μία κίνηση ανάλογη με αυτή της ΑΕΚ, κυκλοφόρησε πρόσφατα στους κινηματογράφους ταινία για την τρομερή νίκη που είχε πανηγυρίσει η Σοβιετική Ένωση επί των ΗΠΑ με 51-50!

Σε λίγες ημέρες, θα αναβιώσει ξανά το θρυλικό επίτευγμα της ΑΕΚ το 1968, μέσα από σχετική ταινία για το ευρωπαϊκό που είχε κατακτήσει η Ένωση. Ανάλογη κίνηση έγινε και στη Ρωσία, καθώς πριν από μερικές ημέρες (28/12), κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους ταινία για τον τελικό της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Τον τελικό των 3 δευτερολέπτων, ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της ιστορίας... Ο Νταγκ Κόλινς είχε βάλει τότε δύο βολές, για το 50-49 υπέρ των ΗΠΑ. Η μπάλα στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή των Σοβιετικών, οι οποίοι πάντως δεν κάνουν καλή επαναφορά, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι τους να αρχίσουν τους πανηγυρισμούς για το χρυσό!

Ο διαιτητής, όμως, είχε σφυρίξει πριν γίνει η επαναφορά, διότι ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι είχε προλάβει να ζητήσει τάιμ άουτ. Κάπως έτσι, η μπάλα βρέθηκε εκ νέου στα χέρια των Σοβιετικών, που κάνουν την επαναφορά, αλλά η κόρνα της λήξης ακούγεται την ώρα που η μπάλα ήταν στον αέρα. Για ακόμα μία φορά η φάση είναι σαν να μην έγινε, ενώ ο γενικός γραμματέας της FIBA, Γουίλιαμ Τζόουνς γυρίζει το χρονόμετρο στα τρία δευτερόλεπτα.

Αυτή την φορά η πάσα στον Ιβάν Εντέσκο βρίσκει στόχο. Ο Αλεξάντερ Μπέλοφ την πιάνει στον αέρα και την αφήνει στο καλάθι των Αμερικανών, διαμορφώνοντας το τελικό 51-50! Οι ΗΠΑ δεν δέχτηκαν να πάρουν το ασημένιο μετάλλιο, με τον συγκεκριμένο τελικό να μένει στην ιστορία...

45 χρόνια μετά, τα πάντα ζωντανεύουν ξανά! Θυμηθείτε ξανά τα όσα είχαν γίνει το 1972 κι έπειτα παρακολουθήστε τα τρέιλερ της ταινίας...





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ