ΜΠΑΣΚΕΤ

Διέλυσε τη Μπαρτσελόνα η Μπασκόνια

Διέλυσε τη Μπαρτσελόνα η Μπασκόνια

H Μπασκόνια προηγήθηκε ακόμα και με 25 πόντους διαφορά στην τρίτη περίοδο και νίκησε δια περιπάτου τη Μπαρτσελόνα 93-79. Έντονες αποδοκιμασίες και... άσπρα μαντίλια από τον κόσμο!

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε μειονεκτική θέση στο κυνήγι της πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια της EuroLeague. Πλέον, έχασε ακόμα και τον κόσμο της... Η Μπασκόνια νίκησε τόσο εύκολα μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα τη Μπαρτσελόνα, που ακόμα και το τελικό 93-79 μοιάζει κολακευτικό για τους γηπεδούχους, βάσει της διαφοράς που είχαν οι δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η εικόνα της Μπαρτσελόνα ήταν τόσο απογοητευτική, που αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κοινό αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βγήκαν ακόμα και άσπρα μαντίλια στις κερκίδες... Οι απουσίες των Ρένφρο, Ολεσον φυσικά και δεν αποτελούν δικαιολογία για τη Μπαρτσελόνα, η οποία δεν μπόρεσε να παίξει ποτέ άμυνα, χάνοντας έτσι για πέμπτη συνεχόμενη φορά από τη Μπασκόνια στην EuroLeague! Η τελευταία φορά που νίκησε τους Βάσκους στην Ευρώπη ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 2014.

Ο MVP

Ο Σέιν Λάρκιν είναι ο μόνος παίκτης της Μπασκόνια που έχει ξεκινήσει σε όλα τα παιχνίδια της EuroLeague. Όχι τυχαία. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι η γεννήτρια των Βάσκων, ο παίκτης που κάνει τα πάντα να κινούνται. Στη Βαρκελώνη ο Λάρκιν πέτυχε 18 πόντους με 3/4 τρίποντα, 1/4 δίποντα, 7/8 βολές, μοίρασε 5 ασίστ και έκλεψε 4 φορές τη μπάλα, βγάζοντας παράλληλα και το μεγαλύτερο νούμερο στο δείκτη αξιολόγησης (21).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μπαρτσελόνα σούταρε καλύτερα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (46,1%) και έβαλε οκτώ περισσότερες βολές (27). Μάζεψε ακόμα εννέα ριμπάουντ παραπάνω και 15 επιθετικά. Κι όμως ηττήθηκε, διότι ευστόχησε σε όλο το παιχνίδι σε οκτώ δίποντα (σε 29 προσπάθειες), ενώ είχε 4/16 στο πρώτο ημίχρονο!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το επιμέρους 3-20 που έκανε η Μπασκόνια στα τέλη της δεύτερης και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου αποδείχθηκε ΟΛΟ το παιχνίδι. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο ξέφυγε με 17 πόντους στο 22' και από εκεί και πέρα άφησε σκόνη πίσω της...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ένα ημίχρονο διήρκεσε το ισπανικό ντέρμπι στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Τόσο άντεξε και η Μπαρτσελόνα. Η Μπασκόνια πήγε στο Παλάου Μπλαουγκράνα αποφασισμένη να σπάσει το σερί των τριών ηττών στην EuroLeague και με κορυφαίους τους Λάρκιν (18π.), Χάνγκα (14π., 7ρ.) προηγήθηκε 11-3 από το 5ο λεπτό. Η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι, ισοφάρισε 16-16 στο 8' και οι δύο ομάδες δεν αποσπάστηκαν η μία από την άλλη στα επόμενα εννέα λεπτά. Ο Βεζένκοφ έβαλε μάλιστα 10 συνεχόμενους πόντους στη δεύτερη περίοδο και η Μπάρτσα ισοφάρισε 40-40 στο 18'. Κάπου εκεί άρχισε η κατάρρευση των γηπεδούχων...

Η Μπασκόνια έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με διαφορά δέκα πόντων, άνοιξε το δεύτερο με σερί 7-0 και με συνολικό 12-0 κατόρθωσε να ξεφύγει με 60-43 στο 22'. Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά το παιχνίδι “τελείωσε”, καθώς στο "χορό" μπήκαν ακόμα οι Τιγί (13π.), Μπάντιντζερ (15π.) και Βόιτμαν (13π.) και σιγά σιγά οι οπαδοί άρχισαν να βγάζουν μαντίλια και οι πρώτες αποδοκιμασίες ακούστηκαν στο Παλάου Μπλαουγκράνα... Η κατάσταση, πάντως, έγινε ακόμα χειρότερη στη συνέχεια, όταν οι Βάσκοι ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στους 25 πόντους στο 29' (55-80) και απλά χαλάρωσαν στα τελευταία λεπτά, επιτρέποντας στους Καταλανούς να μειώσουν.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-53, 63-83, 79-93

Το αναλυτικό στατιστικό της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ