ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν περισσεύει τίποτα για την Ελλάδα

Δεν περισσεύει τίποτα για την Ελλάδα

Από τις 11 ομάδες που έχουν άδεια τύπου Α' στη Euroleague, οι πέντε δεν έφτασαν στο τέλος της διαδρομής των εθνικών λιγκών. Πέντε είναι και οι wild cards που θα δοθούν. Ποιοι θα τις πάρουν; Ιδού.

Η τελευταία φορά που η Μακάμπι έμεινε εκτός τελικών στη Wiinner League, ήταν το 1993. Η τελευταία, πριν τη φετινή, με την τη Χάποελ Εϊλάτ να επικρατεί στο πέμπτο ματς της ημιτελικής σειράς και να γίνεται η αντίπαλος της Χάποελ Ιερουσαλήμ στη διεκδίκηση του τροπαίου.

Η εξέλιξη αυτή έκανε πέντε τις κατόχους άδειας τύπου Α' από τη Euroleague που δεν έβαλαν φέτος στέμμα στο κεφάλι τους. Προηγήθηκαν οι Αρμάνι ( την απέκλεισε η Σάσαρι από τους τελικούς ), Φενέρμπαχτσε ( έμεινε εκτός τελικής διαδικασίας από την Καρσίγιακα ), Λαμποράλ Κούτσα. Οι Βάσκοι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs από τη Μάλαγα ... που στη συνέχεια άφησε στα ημιτελικά η Μπαρτσελόνα . Ενδεχομένως να γίνουν και έξι, εάν η Καρσίγιακα πατήσει στην κορυφή της Τουρκίας ( προηγείται 3-1 ) και η Αναντολού Εφές ολοκληρώσει τη διαδρομή στην TBL ως φιναλίστ.

Πριν λίγες ημέρες, σας είχαμε δώσει τον πίνακα με τους μετέχοντες της νέας αγωνιστικής περιόδου, στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, σε συλλογικό επίπεδο . Εκεί διαβάσατε πως οι wild cards, οι οποίες επρόκειτο να δοθούν ευθύς εξ αρχής, ήταν πέντε. Πλέον, μειώνονται σαφέστατα, βάσει της κατ' αρχάς δέσμευσης που 'χει κάνει η Euroleague Basketball να 'χει στη λίγκα της πρωταθλητές.

Υπ' αυτήν την έννοια, φαβορί για να πάρουν wild cards γίνονται η νέα πρωταθλήτρια Ισραήλ (όποια και αν είναι -αφού δεν είναι η Μακάμπι), η νέα πρωταθλήτρια Ιταλίας (είτε είναι η Ρέτζιο Εμίλια, είτε η Σάσαρι -μια φορά η Αρμάνι δεν θα είναι), με την τρίτη σημείωση της λίστας να αφορά την Καρσίγιακα. Όπως και να 'χει. Είτε δηλαδή, σηκώσει το τρόπαιο στη γείτονα, είτε όχι. Προτεραιότητα στις υποψηφιότητες παίρνει η Άλμπα Βερολίνου, που αποκλείστηκε μεν, από τα ημιτελικά της ΒΕKO BBL, αλλά το ερχόμενο Final Four γίνεται επί των εδαφών της, ενώ εάν η Μπάμπεργκ κατακτήσει τον τίτλο -έναντι της Μπάγερν- εξυπακούεται πως οι του Μονάχου θα κάνουν αίτηση. Όπως και οι του Μπάμπεργκ.

Αν σας φαίνονται πολλές αυτές οι ομάδες, να σας θυμίσουμε και ότι ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Λοκομοτίβ Κουμπάν, ενώ από τη Γαλλία που είναι στις χώρες με προτεραιότητα, πέραν της θέσης του πρωταθλητή (στο φινάλε έχουν φτάσει οι Στρασμπούρ και Λιμόζ), υπάρχει πάντα η Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ. Και δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη τη Μεγάλη Βρετανία , στην οποία έχει δώσει προτεραιότητα η ίδια η Euroleague Basketball. Βλέπετε να 'χει τύχη να πάρει μια wild card ελληνική ομάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ