ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν πέρασε το κόλπο της ΑΒΑ Liga

Δεν πέρασε το κόλπο της ΑΒΑ Liga

H ABA Liga χρησιμοποίησε... παραθυράκι για να επιβάλει ανθρώπους που δεν ήθελε η FIBA. με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να έχει άμεση αντίδραση.

Εκεί που όλα έδειχναν να 'χει τελειώσει το δράμα της ABA Liga και της FIBA (εν περιλήψει, η παγκόσμια ομοσπονδία είχε ενημερώσει πως η ΑΒΑ δεν είναι πια αναγνωρισμένη λίγκα -διότι ήταν ιδιωτική λίγκα και άνηκε σε ανθρώπους που σχετίζονταν άμεσα με το project- και όποια ομοσπονδία επέτρεπε τη συμμετοχή ομάδων της, θα αποκλειόταν από τις διοργανώσεις της FIBA, αρχής γενομένης από το προσεχές Eurobasket. Kαι τότε ήταν που όλοι συμμορφώθηκαν με τη διοικούσα αρχή), προέκυψε ένα νέο θέμα... που λύθηκε εν τη γέννηση του.

Η ιδιοκτησία της ΑΒΑ Liga πέρασε στα χέρια των ομάδων και αυτό ήταν κάτι που χαιρέτησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Όταν όμως, είδε το καταστατικό της λίγκας, διαπίστωσε πως στα πρόσωπα που θα έπαιρναν τις αποφάσεις ήταν και οι Ράντοβαν Λόρμπεκ, Ρόμαν Λίσατς, Σμάγκο Σάγκατιν, Μπόζο Μιλίτσεβιτς, Γιόζιπ Μπίλιτς και Ντάμπκι Ράντιτς. Δηλαδή, εκείνοι που δεν ήθελε ευθύς εξ αρχής η FIBA. Δεν θα έβγαζαν στο εξής, χρήματα από το τουρνουά, αλλά θα είχαν λόγο. Η παγκόσμια ομοσπονδία έστειλε λοιπόν, έγγραφο στο οποίο αναφέρει αφενός ότι οι εν λόγω κύριοι πρέπει να αποχωρήσουν (διαφορετικά θα ισχύσουν οι προηγούμενες ποινές), συν του ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί τεχνική επιτροπή, που θα είναι υπεύθυνη για τους διαιτητές -διότι δεν μπορούν να τους διαχειρίζονται οι ομάδες. Κατέληξε στο ότι οι καθ' ύλην αρμόδιοι έχουν διορία έως τις 29/6 να ενημερώσουν αν δέχονται ή όχι -διαφορετικά η ΑΒΑ πάλι δεν θα 'χει την αναγνώριση της FIBA και οι ομοσπονδίες που θα "δώσουν" ομάδες, θα αποκλειστούν από παντού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ