ΕΥΡΩΠΗ

Basketball Champions League από του χρόνου

Basketball Champions League από του χρόνου

Η FIBA ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της για τη διοργάνωση του Basketball Champions League από την επόμενη σεζόν. Ο απολογισμός των πεπραγμένων στη συνάντηση της Ρώμης.

Η FIBA ενημέρωσε για το αποτέλεσμα της σημερινής (26/11) συνάντησης στη Ρώμη με τις εθνικές ομοσπονδίες των Ρωσίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Γερμανίας, εξηγώντας ότι το Basketball Champions League θα "τρέξει" από τη σεζόν 2016-17.

Διαβάστε ακόμα: Προχωράει το Basketball Champions League

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συναντήθηκε με τις άνωθεν εθνικές ομοσπονδίες, για να αναλύσουν την πρόταση που είχε παρουσιαστεί πριν ένα μήνα και είχε χαρακτηριστεί "επαναστατική", προκειμένου να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό στις απαραίτητες αναπροσαρμογές, πολλές εκ των οποίων έχουν προκύψει από σχετικά αιτήματα των ίδιων των ομοσπονδιών και των ομάδων τους.

Κάπως έτσι, το Basketball Champions League θα προχωρήσει κανονικά από τη νέα σεζόν όπως ανακοίνωσε επίσημα η FIBA, με τους καθ' ύλην αρμοδίους να διαβεβαιώνουν ότι έως τις αρχές του 2016 θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τη μορφή και τις οριστικές συνθήκες διεξαγωγής της νέας διοργάνωσης.

Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, το "παρών" από ελληνικής πλευράς έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Πλέον οι πρόεδροι των εθνικών ομοσπονδιών καλούνται να μεταβιβάσουν τα συμπεράσματα της συνάντησης στις ομάδες και τις λίγκες.

Η ανακοίνωση της FIBA

"ΡΩΜΗ, Ιταλία - Επτά ευρωπαϊκές εθνικές ομοσπονδίες συναντήθηκαν στη Ρώμη την Πέμπτη (26/11) ώστε να συζητήσουν την αναδιαμόρφωση των ευρωπαϊκών συλλογικών διοργανώσεων.

Υπό την ηγεσία του προέδρου της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, του αντιπροέδρου της FIBA και προέδρου της FIBA Europe, Πάτρικ Μπάουμαν, οι ομοσπονδίες των Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ρωσίας, Ισπανίας και Τουρκίας έλαβαν υπόψη τις νέες ευρωπαϊκές διοργανώσεις που εξήγγειλε πρόσφατα η Euroleague Basketball.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις διεργασίες στο project του Basketball Champions League, κάνοντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι επιθυμητές αρχές του αθλητισμού και το άνοιγμα μιας διοργάνωσης top επιπέδου προκειμένου να προχωρήσουν οι διοργανώσεις, όπως προβλέπεται από την περίοδο 2016-17.

Οι πρόεδροι των εθνικών ομοσπονδιών και η FIBA δεσμεύονται να αναπτύξουν το άθλημα του μπάσκετ στην Ευρώπη και θα απευθυνθούν σε όλους τους συλλόγους και τις λίγκες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ανανεωμένοι σύστημα, με σκοπό να γνωρίζουν τη μορφή και τις οριστικές συνθήκες διεξαγωγής στις αρχές του 2016".

Πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι το νέο format δεν θα είναι όπως είχε παρουσιαστεί αρχικά, δεδομένου ότι η FIBA έχει αποφασίσει να σεβαστεί τα αιτήματα των μετεχόντων. Το πρώτο στη λίστα είναι ότι στόχος είναι η ενδυνάμωση των εθνικών λιγκών και όχι ο "θάνατος" τους και άρα στις προτεραιότητες είναι η δομή των αθλητικών αρχών και τα κριτήρια συμμετοχής.

SHARE:

BEST OF NETWORK

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής

Τι αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής, τον πρώην υπουργό, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την υπεύθυνη της εστίας

ΛΙΣΤΕΣ

Οι 9 σχολικές μέρες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Οι γυμναστικές επιδείξεις, η μέρα των εμβολίων, όταν μας έβαζαν να πούμε προσευχή κι όλες εκείνες οι μέρες που σημάδεψαν την παιδική μας ψυχή.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

Είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα για τους Ρώσους

Τι συμβούλευσε τον Αλέξη Τσίπρα όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η στάση των Ρώσων, το δάνειο από τον Πούτιν και η λύση του κυπριακού

MALEBOX

Ρωτήσαμε τον κορυφαίο Έλληνα αστροφυσικό αν υπάρχουν εξωγήινοι

Συζητήσαμε με τον Σταμάτη Κριμιζή για τους πλανήτες, την αποστολή στον Άρη και τον κίνδυνο να καταστραφεί η Γη από αστεροειδή.

ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΟΡΘΟΔΟΞΟ

Με Ανδρέα το μνημόνιο θα υπήρχε μόνο στα λεξικά

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο έρχεται στο NEWS 247 για να φέρει το χρήμα με τη σέσουλα και να απαντήσει σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα περί αληθινού, νεοελληνικού σοσιαλισμού (Pics)

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24