ΜΠΑΣΚΕΤ

Ασταμάτητος ο Άντε Ζίζιτς

Ασταμάτητος ο Άντε Ζίζιτς

Ο Άντε Ζίζιτς συνεχίζει να κυριαρχεί στην Αδριατική Λίγκα, όντας αυτή τη στιγμή ο πιο “καυτός” ψηλός στην Ευρώπη. Και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Ο Άντε Ζίζιτς πέρυσι ήταν απλώς ο “αδελφός του Άντρια Ζίζιτς”. Το καλοκαίρι έγινε ο παίκτης που επέλεξαν στο Νο23 του draft οι Boston Celtics . Τώρα είναι ο καλύτερος ψηλός στην Αδριατική Λίγκα και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Αν και κατά πολλούς η τελευταία πρόταση ισχύει ήδη από πέρυσι.

Ο Κροάτης σέντερ, ο οποίος πριν από 20 μέρες τα διέλυσε όλα στον δρόμο του έχοντας 37 πόντους και 20 ριμπάουντ σε έναν αγώνα κόντρα στην Σκόπια Άεροντρομ για την 4η αγωνιστικής της Αδριατικής Λίγκας , έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ στον τελευταίο αγώνα της Τσιμπόνα. Παίζοντας με αντίπαλο την FMP για την 7η αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκας ήταν πάλι ασταμάτητος, έχοντας 19 πόντους με 5/6 δίποντα, 9/11 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα και συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε μόλις 26 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη με 87-68.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί χάρισαν στον Ζίζιτς το βραβείο του MVP της 7ης αγωνιστικής στην Αδριατική Λίγκα, κάτι που κατάφερε για δεύτερη φορά φέτος. Και αν συνεχίσει έτσι μάλλον μοιάζει δεδομένο ότι δεν θα είναι η τελευταία, αφού αυτή τη στιγμή δείχνει να μην έχει αντίπαλο σε αυτό το επίπεδο, το οποίο δεν το λέει κάποιος και χαμηλό.

Ασταμάτητος ο Άντε Ζίζιτς

Στους 7 αγώνες της Αδριατικής Λίγκας ο Ζίζιτς έχει μέχρι στιγμής 21 πόντους με 71.6% στα δίποντα (!) και 82% στις βολές, ενώ “κατεβάζει” 9.3 ριμπάουντ, μοιράζει 1.3 ασίστ και κάνει 1.7 κοψίματα, γεμίζοντας την στατιστική του με χαρακτηριστική ευκολία. Βάσει αριθμών είναι σίγουρο ο πιο “καυτός” σέντερ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, μοιάζοντας να δικαιώνει τους Celtics για την επιλογή να τον επιλέξουν στο draft.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Αδριατική Λίγκα δεν χωράει τον Κροάτη σέντερ, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον παραγωγικούς σέντερ που έχουν εμφανιστεί στα Ευρωπαϊκά γήπεδα εδώ και αρκετά χρόνια, κάνοντας πράγματα που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν κάνει παίκτες όπως ο Νίκολα Γιόκιτς των Denver Nuggets και ο Nikola Pekovic των Minnesota Timberwolves. Και με δεδομένο ότι οι δύο αυτοί σέντερ κατέληξαν στο ΝΒΑ, η λογική λέει ότι ο Ζίζιτς δεν θα αργήσει να τους ακολουθήσει, αρκεί να παραμείνει προσγειωμένος και να συνεχίσει να δουλεύει. Εκτός βέβαια αν κάποια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα έχει διαφορετική γνώμη...

Twitter @steflong85

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ